Mack Rides onthulde het treintje van de gelanceerde Spinning Coaster Time Traveler

 

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, gelegen in de staat Missouri, is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. Hiervoor ging men aankloppen bij Mack Rides, die voor het park een unieke achtbaan ontwikkelde. Time Traveler wordt namelijk een gelanceerde spinning Coaster.

 

De nieuwe achtbaan van Silver Dollar City, Time Traveler, zal de hoogste, steilste en snelste Spinning Coaster ter wereld worden. Maar dat is niet alles! Deze baan zal tot tweemaal toe gelanceerd worden en bevat drie inversies. Time Traveler is de eerste Spinning Coaster die drie inversies bevat: een Dive Loop, een Zero-G Roll en een 30 meter hoge Vertical Loop.

De rit begint bovenaan een berg met een verticale firstdrop van 90°. Tijdens de rit die daarop volgt word je tot tweemaal toe gelanceerd. Er wordt een topsnelheid behaald van 80 km/h. Het spinnen van de bakjes zal gecontroleerd gebeuren, dankzij speciale magneten.

 

 

Tijdens de Amerikaanse attractiebeurs IAAPA onthulde de fabrikant Mack Rides de treintjes die op de baan zullen rijden. Deze kregen een steampunkthema. De treintjes hebben in tegenstelling tot normale Spinning Coaster-treintjes beugels die over de schouders gesloten worden, maar enkel aansluiten op de heupen.

 

 

Deze achtbaan zal geopend worden in 2018. 

 

Meer updates over de bouw vindt u hier.

 

 

Bron: Mack Rides

Foto’s: Silver Dollar City