Eerste Single Track Coaster van RMC gaat de hoogte in

De bouwwerken voor de allereerste Single Track Coaster van Rocky Mountain Construction gaan momenteel de hoogte in! De eerste supports voor de unieke achtbaan werden zonet geplaatst. Het prototype wordt opgebouwd in het Amerikaanse pretpark Six Flags Fiesta Texas.

 

De nieuwe achtbaan van Six Flags Fiesta Texas, gelegen in San Antonio, zal in het teken komen te staan van de superheldin Wonder Woman. De achtbaan zal de naam “Wonder Woman Golden Lasso Coaster” krijgen. Het meest unieke aan de achtbaan is ongetwijfeld het feit dat deze niet zal bestaan uit 2 rails, zoals bijna alle achtbanen in de wereld werken, maar dat deze 1 brede track zal krijgen.

“Ik verwacht dat ze zeer soepel en comfortabel wordt” zegt Larry Chickola, vicepresident van de Six Flags-groep. “Daarnaast zal de achtbaan fun met een hoog thrillgehalte bieden. Er zullen extreme, snelle bochten en kronkels gemaakt worden die veel sneller en soepeler zullen zijn dan bij normale achtbanen.”

Wonder Woman Golden Lasso Coaster zal een 34,4 meter hoge lifthill krijgen met een drop van 30,5 meter. Deze drop wordt er eentje met een hoek van 90 graden zodat de inzittenden loodrecht naar beneden vallen. Tijdens de rit zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u behaald worden, terwijl de trein door verschillende overbanked turns zal gaan. De achtbaan zal 3 inversies bevatten, waaronder een 180° stall, wat wil zeggen dat de bezoekers even ondersteboven zullen blijven rijden. Tijdens het achtbaanritje zullen de bezoekers verschillende keren een free floating airtime-effect voelen, waarbij de bezoekers het gevoel krijgen dat ze zweven.

 

Rocky Mountain Construction kwam twee jaar geleden voor het eerst naar buiten met concepten voor een single track coaster. RMC maakte zich sterk dat het ontwerp al zelf verkocht was, maar na de eerste voorstelling bleef het lange tijd stil rond dit revolutionair idee. Aan deze stilte kwam in april plots een einde toen het bedrijf foto’s deelde waarop te zien was dat de nieuwe track gefabriceerd werd in hun fabriek. Een voorbode dat er snel een eerste monorailachtbaan zou worden opgebouwd.

RMC liet er geen gras over groeien, want een week later begonnen ze met de opbouw van het eerste prototype. Dit prototype werd opgebouwd bij de fabriek van Rocky Mountain Construction in Amerika. Het ontwerp was bedoeld om te testen of alles goed verliep wat het bedrijf bedacht had.

 

De bouwwerken voor de unieke achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Jeffrey Seibert