Grote stap vooruit voor nieuw pretpark in Nederland

Er is een belangrijke ontwikkeling gebeurd voor de pretparkfanaten. De eigenaar van het pretpark BillyBird wil binnenkort een tweede pretpark bouwen in de Nederlandse provincie Limburg. Hij zal het huidige strandbad omtoveren tot een pretpark zoals hij ook al eerder deed met BillyBird Hemelrijk.

 

Ton Derks, de eigenaar van het Nederlandse pretpark BillyBird Hemelrijk, heeft de gronden kunnen kopen waarop hij een tweede BillyBird pretpark wilt bouwen. Dit tweede BillyBird pretpark is BillyBird Drakenrijk. Nu de gronden eigendom zijn van Ton Derks kunnen de investeringen en ontwikkelingen eindelijk van start gaan.

Er was al jarenlang discussie over de verkoop van het 55 hectare grote domein, maar nu heeft Ton Derks eindelijk zijn slag kunnen slaan. Derks zal minstens 5 miljoen euro moeten investeren in BillyBird Drakenrijk om het tot een succesvol recreatiedomain te maken naar het voorbeeld van BillyBird Hemelrijk.

Komt hij zijn investeringsbelofte van 5 miljoen euro niet na, dan zal de gemeente eigenaar worden van de gronden. In 2013 werd het domein geopend voor het publiek en nu zullen eindelijk attracties gebouw kunnen worden. In BillyBird Hemelrijk vind je onder andere een achtbaan, een waterattractie, een speelcircus, een kinderkermis, glijbanen, springkussens en een touwenparcours.

 

 

 

Bronnen: hbvl, looopings