Dan toch geen gelanceerde houten achtbaan voor Alton Towers

Tegen alle verwachtingen in zal de nieuwe houten achtbaan in het Engelse pretpark Alton Towers géén lancering krijgen. Dat blijkt uit foto’s van de lift hill die naar buiten gebracht werden. Alle geruchten hadden nochtans het tegendeel beweerd en ook de vorm van de lift hill deed een lancering vermoeden.

 

Het Engelse pretpark Alton Towers is volop bezig met de bouw van Secret Weapon 8 (SW8). Secret Weapon 8 wordt een houten achtbaan met een bijzonder grote Wicker Man als belangrijkste opvallende thematiseringselement. Uit nieuwe foto’s die opdoken van de bouwwerken blijkt nu dat de achtbaan, tegen alle verwachtingen in, géén lancering zal krijgen. Er is namelijk een tandwiel voor een kettinglift ontdekt aan de top van de lift hill, waardoor een lancering uitgesloten wordt. Opvallend is wel dat de lift hill een vreemde knik heeft, waardoor het eerste stuk steiler oploopt dan het tweede gedeelte.

 

De geruchten van een gelanceerde houten achtbaan begonnen toen bekend werd gemaakt dat de lift hill een “silent magnetic” lift-systeem zou gaan gebruiken. Met andere woorden een ‘lift hill met lancering’. Daarnaast zou de lift hill 10 meter hoog worden, met een hellingsgraad van 24 graden. Dit zou ideaal passen bij een gelanceerde lift hill. Maar dit nieuws bleek dus niet waar te zijn en zodus komt er ook geen lancering. Hierdoor blijft Lightning Rod in Dollywood de enige gelanceerde houten achtbaan in de wereld.

 

Ondertussen is ook bekendgemaakt wanneer de houten achtbaan zal openen. Dit wordt in maart van 2018. Secret Weapon 8 wordt momenteel volop gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International. Zij bouwden onder andere ook Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Troy in Toverland, Joris en de Draak in de Efteling en Wodan in Europa-Park.

 

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

 

Bronnen: Themepark Incorporated, TowersTimes

Foto’s: TowersTimes