BestZoo wordt dubbel zo groot

BestZoo is  een kleine dierentuin, gelegen in het dorpje Best in Nederland, gaat uitbreiden. Het knusse parkje heeft enkele unieke dieren zoals tamandua’s en wallaroes. Een ideaal dagje uit voor de kinderen, naast de vele verblijven is er ook een kinderboerderij en een speeltuin met terras, hier kunnen de ouders even uitblazen terwijl de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen.

 

Maar het park wil uitbreiden, dat staat in een bestemmingplan dat op tafel ligt. Het park wil van een kleine 65.000 bezoekers naar zo een 90.000 per jaar groeien. Daarvoor is een nieuw entreegebouw met bezoekerscentrum nodig. Ook extra dierenweides, een natuurspeeltuin en extra parkeer ruimte.

Hierdoor zal het park 9 hectare groter worden. Er komen een 150 tal parking plaatsen bij, alsook 8 mindervalideparkings en 4 parkings exclusief voor bussen. Verder komt er een extra overloopterrein met 200 parkeerplaatsen (voor extra drukke dagen).

De uitbreidingen maken deel uit van het plan om een natuurpoort in te richten voor het natuurgebied Het Groene Woud. Bij een natuurpoort kunnen bezoekers informatie krijgen over Flora en Fauna in het gebied. Ook wandel en fietsmogelijkheden zijn hier beschikbaar. In een eerder stadium is al de inspraakprocedure begonnen voor een aanleg van een rotonde en parkeerweide voor het natuurgebied.

 

 

Bron: Ed.NL

Foto: BestZoo