Sfeerverslag: Toverland 20 oktober 2017

Al enkele jaren weet Toverland ons te verbazen met de geweldige sfeer die het park kan creëren tijdens het Halloween evenement. Het werd dan ook al snel een jaarlijkse uitstap, die we ook dit jaar niet aan ons voorbij zouden laten gaan.

 

Themeparkfreaks Jonathan en Bob arriveerden omstreeks het middaguur in het park, aangezien Bob eerst nog enkele uurtjes gewerkt had. Bij het park aangekomen werden we vriendelijk onthaald aan de kassa’s, een van die puntjes waardoor Toverland het verschil kan maken, steeds weer zeer vriendelijke personeelsleden.

 

We pikten meteen een showtje mee in het Land Van Toos. In dit gebied was het namelijk Happy Halloween, speciaal voor de kleinste bezoekers. In deze hal deden we ook de kleinste achtbaan van het park, de Boomerang. Deze attractie biedt de nodige pit en maakt vooral optimaal gebruikt van de hoogte en oppervlakte die voor handen is.

 

Vanaf het moment we de parking opreden kriebelde het al plaats te nemen in mijn favoriete woodie.  De achtbaan Troy werd dus onze volgende attractie. Wat een knaller blijft deze baan, constante hoge snelheid en heel wat twistyness. Jonathan had deze achtbaan al even niet meer bereden en merkte meteen op hoe de retrack, die de baan kreeg, ervoor zorgde dat ze weer als nieuw aanvoelde.

 

Het was tijd om een hapje te eten. Dit deden we bij Katara Place, een gezellige plek, waar we ook Katara Fountain Of Magic meepikten.

 

Next up was die andere geweldige achtbaan van het park, Dwervelwind. Een baantje dat steeds weer verbaast vanwege de pit die er in zit. Ook de afwerking van de aankleding en de themamuziek blijven zorgen dat dit een must do is in het park.

 

Nog een toppertje in de Magische Vallei is de Rapid River, Djengu River. Maar voor we plaats namen in deze attractie stonden we even stil bij de bouwwerken aan het nieuwe gebied Avalon, dat volgende zomer de deuren zal openen. We zagen hoe de funderingen gegoten werden voor het stationsgebouw van de Wing Coaster Féniks en hoe de constructie van het restaurant de hoogte in gingen.

 

Djengu River bezorgde ons wederom een superleuke rit, waarbij het steeds geweldig is hoe de spanning stijgt bij elke golf water die mogelijk zorgt voor een behoorlijk nat pak.

 

Bij onze volgende attractie Maximus’ Blitzbahn moesten we het nodige geduld hebben, de wachtrij was goed gevuld, maar door de mooie kamers en leuke muziek lijkt de tijd snel te gaan. Het was ook geweldig hoe Maximus zelf doorheen de wachtrij wandelde en de mensen entertainde.

 

En zo kwamen we aan bij de laatste achtbaan, die we zeker gedaan moesten hebben: Booster Bike. Bij deze gelanceerde achtbaan neem je plaats op een motor, wat toch vrij speciaal blijft.

 

Ondertussen begon het zonnetje onder te gaan en kwam de start van het echte Haloweengebeuren dichterbij. We maakten nog even een ritje op Troy, waarna we genoten van een pintje in de Biergarten.

 

Ondertussen was het kwart voor zeven geworden, de monsters zouden in parade het park betreden. Meteen viel ons op hoeveel tijd en moeite er gestoken werd in de outfits en de make up van de vele scareactors.

 

Nu Halloween officieel begonnen was, besloten we meteen aan te schuiven bij onze eerste maze: Screaming Swamp. Bij deze maze krijg je een donkere bril op, waardoor je totaal niets meer kan zien, verder draag je ook een hoofdtelefoon met enge geluiden. Door de donkerte en de vreemde geluiden ben je volledig gedesoriënteerd, een zeer unieke en vooral super ervaring. Wanneer je doorheen de maze loopt zal je meermaals vreemde dingen voelen, wat deze ervaring tot een van de uniekste maakt die ik al tijdens Halloween beleefde. Ook werd deze maze volgens mij dit jaar veel langer.

 

De Magische Vallei werd opgedeeld in twee Scare Zones. De eerste die we ontdekten was Fiesta de Los Muertos. Hier zit de party sfeer er goed in. Een DJ zorgt voor de nodige beats en prachtige Day Of The Dead figuren voor de scares.

 

Bij Frozen Fears kom je terecht in een bevroren gebied. Prachtig hoe men hier werkte met de verlichting om je het gevoel te geven dat alles echt bevroren is. Ook de personages die er rondlopen werden prachtig aangekleed.

 

Ik moet stiekem toegeven dat ik in de Magische Vallei een beetje de Black Widows mistte. Deze kregen bij vorige edities een plekje aan Dwervelwind.

De Destroy Area is wat ik al jaren de meest dreigende zone vind. De verlichting en de aangepaste muziek geven aan deze zone een bijzondere uitstraling. Doorheen de dikke mist in het gebied dalen Griekse krijgers rond, met prachtige kostuums. Des achtbaan Troy wordt getransformeerd in Destroy, met heel wat verlichting, rook en vuureffecten.

 

Nieuw dit jaar was de outdoor maze Defeated. Voor deze nieuwigheid stond een behoorlijke wachtrij, maar dat was deze maze meer dan waard. Verbrande en verminkte strijders uit de Trojaanse oorlog dwalen in deze zone rond. Door verblindende lichteffecten en een dikke rook, krijg je hier meermaals de nodige scares te verwerken. Dit was zonder twijfel mijn meest favoriete outdoormaze die ik al deed.

 

In de Tovertuin schoven we aan bij Labyrinth Of Hell. Dit was ooit de eerste maze voor Toverland en elk jaar wordt deze sterker. Dit jaar was het opnieuw een super ervaring, meermaals schrok ik van de acteurs in deze zone, maar ook door de geluids-en lichteffecten.

 

Als laatste betraden we de vernieuwde maze Villa Phobia, waar je je angsten moet zien te bedwingen. Vooral mensen met angst voor spinnen zullen zich hier geen moment op hun gemak voelen, want je moet al meteen doorheen spinnenwebben kruipen.

 

Onze avond sloten we af met een nachtelijk ritje op Destroy. Bij de houten achtbaan werden enkele vuureffecten toegevoegd, wat voor een bijzonder effect zorgde. Bij de Fly Trough in het station zorgt een dikke mist voor een leuke extra.

 

Wederom beleefden we een topdag tijdens het Halloween evenement in Toverland, waar vooral de sfeer was ongezien voor mij. Andere parken spelen vooral in op de engheid, maar het is de pure Halloweensfeer die dit event zo uniek maakt.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck