Drie Legoparken krijgen een VR Coaster

Klaar om de Legowereld te betreden en de beste racer te worden? Drie Legolandparken veranderen hun Project X-achtbaan in de VR-achtbaan The Great Lego Race. Deze verandering gebeurt later dit jaar in Legoland Malaysia, in 2018 komen Legoland Florida en Legoland Deutschland aan de beurt.

 

The Great Lego Race zal kleurrijke deelnemers hebben uit de populaire Minifigure Mystery-reeks. Ze racen door wilde, in Lego opgebouwde parcours. De berijders zullen in het filmpje racers aan het werk zien als Pharaoh, Surfer Girl, Wizard en Pirate Captain die racen op een surfplank, aangedreven door raketten of een scooter, aangedreven door espresso en vele andere. Doormiddel van een VR-bril zullen de bezoekers de actie vanuit alle hoeken kunnen bekijken. Ze komen zo terecht in een wereld waar alles gemaakt is van Legoblokjes.

Het avontuur begint al bij het betreden van de wachtrij, waar de bezoekers het geluid van motoren zullen horen. De wachtrij zal er uit zien als een pitlane, waar crews zich klaarmaken voor de wedstrijd. Er zullen in de wachtrij ook meerdere interactieve elementen komen.

Tijdens de rit zal een Bluetoothverbinding zorgen dat de beelden synchroon lopen met de bochten, lifthill, drops enzoverder. The Great Lego Race is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Jongere kinderen die de achtbaan al mogen doen, kunnen dit zonder VR-bril. Tevens kan elke bezoeker zelf kiezen voor een rit met of zonder VR.

 

Bron en foto’s: Legoland