Sportoase wint strijd van Plopsa voor zwembad in Antwerpen

Slecht nieuws voor de Plopsafans, er zal geen Plopsaqua gebouwd worden in het Antwerpse district Deurne. Sportoase heeft de openbare aanbesteding gewonnen van de Plopsa Group. De twee groepen waren samen in de running om een gemeentelijk zwembad te bouwen in Antwerpen.

 

Dit wil zeggen dat er geen Plopsaqua zal komen in Antwerpen, maar wel een zwemcomplex van Sportoase. Het verlies van de openbare aanbesteding voor de Plopsa Group is onverwacht. Eerder dit jaar zei Studio 100 baas Hans Bourlon nog dat hij veel vertrouwen had in een gunstig afloop van de marktbevraging.

Hiermee krijgt de Plopsa Group opnieuw tegenslag te verwerken. Vorige maand nog besliste de Duitse gemeente Haßloch dat er definitief geen Plopsaqua zal gebouwd worden naast Holiday Park. De gemeente kiest er namelijk voor om het oude zwembad te renoveren en zal dus niet ingaan op de voorstellen van Plopsa om samen een nieuw zwembad te bouwen. Mogelijks zou de Plopsa Group nu op eigen houtje een zwembad gaan bouwen, zonder de steun van de gemeente.

Een jaar geleden werd voor het eerst gesproken over een Plopsaqua in Deurne. In tegenstelling tot het Plopsaqua in De Panne zou dit waterpark gethematiseerd worden naar verschillende Studio 100 figuurtjes, zoals Maya de Bij. Voor Plopsa was Deurne een ideale locatie door de centrale ligging in België en de nabijheid van Nederland.

Deze plannen zullen dus niet doorgaan. Er wordt verwacht dat de Plopsa Group nu zijn pijlen zal richten op de lopende openbare aanbestedingen voor het Plopsaqua waterpark in Mechelen en het waterpark voor Landen-Hannuit.

Het zwembad in Deurne, langs de Ruggeveldlaan, zal dus gebouwd worden door Sportoase. De bouw moet in januari 2018 beginnen, zodat het zwembad in 2020 kan openen. Sportoase heeft al laten weten dat ze een waterglijbaan zullen bouwen waarvan er slecht maar 1 andere in de wereld van bestaat.

 

Bron: Plopsa Fans