[:nl]ZOO Antwerpen pakt uit met topcast voor haar musicalspektakel ZOO of Life![:]

[:nl]Jelle Cleymans, Tinne Oltmans, Ivan Pecnik, Janine Bischops. Dat zijn zomaar een paar namen van de topcast waarmee ZOO Antwerpen uitpakt voor haar musicalspektakel ZOO of Life. Met dit grootse musicalspektakel viert ZOO Antwerpen volgende paasvakantie op een originele manier haar 175ste verjaardag. Honderden vrijwilligers en een resem bekende Vlaamse musicalsterren vertellen op het podium van de nieuwe Koningin Elisabethzaal een verhaal vol liefde en dieren, voor en door fans van de ZOO. Tickets zijn nu al te koop.

 

Topcast

De hoofdrollen worden gespeeld door Jelle Cleymans, bekend van onder andere de tv-programma´s Thuis en Spring en de musicals Robin Hood en ´14-´18. Jelle doet dit samen met Tinne Oltmans, bekend van Ghost Rockers. Naast deze twee sterren staan ook op het podium: Janine Bischops (Thuis, ´t Pleintje), Peter Thyssen (Beauty and the Beast, De Zonen van Van As), Barbara Dex (Albert I, Beauty and the Beast), Ivan Pecnik (Tegen de Sterren op, Beauty and the Beast), Nele Goossens (Chris & Co, Het Witte Paard), Sandrine (Idool 2004, Notre-Dame de Paris), Shana Pieters (Albert I), Lotte Stevens (Albert I, Joie de Vivre), Leendert De Vis (musical Ben X, Thuis), Hannes Vandersteene (Go, go, go) en Brent Pannier (Doornroosje).

 

Deze indrukwekkende cast wordt verder versterkt door honderden vrijwilligers met een groot hart voor de ZOO. Zij zullen dit hele spektakel zowel op als naast het podium ondersteunen, vaart geven en tot een groot succes maken. En als kers op de taart zit de crème van muzikaal Vlaanderen in de orkestbak onder leiding van componist en muzikant Sam Gevers.

 

Musicalspektakel

Luc Stevens is de regisseur van dit musicalspektakel. Voor het verhaal zocht hij samen met de ZOO inspiratie bij de eigen medewerkers en, uiteraard, de abonnees. De passie, de gedrevenheid en betrokkenheid zijn groot. Opmerkelijke verhalen, memorabele dieren, historische gebeurtenissen en sappige feitjes, alles komt aan bod. Luc: “Het is een verhaal uit het leven gegrepen. Een ode aan de ZOO. De ZOO als ontmoetingsplaats, als groene oase in de stad, als rustpunt. ZOO of Life brengt optimisme, verwondering en ongedwongen vrolijkheid.”

 

Commercieel directeur Anja Stas: “Het jaar 2018 staat in het teken van feest bij ZOO Antwerpen! De ZOO bestaat dan 175 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. De vraag was dan ook lang: Hoe vier je de ZOO? Hoe vier je een ZOO die al vanaf 1843 in het collectief geheugen zit van elke Belg? Hoe vier je een ZOO die iedereen kent en bezocht heeft, die deel uitmaakt van de geschiedenis van dit land? Hoe vier je een ZOO die grootser is dan een verzameling van dieren, in de best bewaarde 19de-eeuwse tuin, vol met geschiedenis en rijke architectuur, en een echte ontmoetingsplek? Jullie gaan het zien in ZOO of Life!”

 

De première vindt plaats op maandag 2 april en de kaartverkoop is al gestart. Wees er snel bij, want zoiets unieks wil je niet missen. Met je ticket voor ZOO of Life krijg je trouwens ook toegang tot ZOO Antwerpen. Bestel je tickets via 070 / 79 00 13 (€0,30/minuut) of www.KoninginElisabethzaal.be

Bij een volmaakte voorstelling in de Koningin Elisabethzaal hoort een theatermenu. Kom voor de aanvang van ZOO of Life tafelen in het sfeervol Theatercafé Paon Royal op het Koningin Astridplein 26, vlak naast de ingang van de Koningin Elisabethzaal.[:]