UFO- restaurant: Prachtigste eetattractie van Nederland

Vanaf zondag 1 oktober is Rotterdam een bijzonder fenomeen rijker: een draaiend restaurant op 43 meter hoogte, direct naast het toekomstige Attractiepark Rotterdam in het stadsdeel Charlois. De exploitanten van de toren, de ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen noemen het inmiddels zelf ‘de prachtigste eetattractie van Nederland’. Samen bedachten ze ook de naam UfO restaurant, want, aldus Sander ‘de vorm van het restaurant lijkt op een vliegend object.’ Behalve prachtig zal het vooral ook spectaculair worden, want de hele toren, met een prachtig uitzicht over de omgeving, gaat ruimte bieden aan in totaal een kleine 200 gasten met 150 gratis parkeerplaatsen. Eind oktober vindt de Grand Opening plaats. Typisch in Rotterdamse stijl.

 

 

All inclusive concept

De toren, die eigendom is van de bekende ondernemer Hennie van der Most, wordt de komende weken vanuit Overijssel naar Rotterdam vervoerd. Vanaf 1 oktober is het restaurant operationeel en is Sander van Oyen, tevens eigenaar van Restaurant The Cat Rotterdam, de gastheer die de eerste gasten persoonlijk zal ontvangen. Het restaurant mikt naast het bedrijfsleven dat hier ‘even los van de grond’ bijeenkomsten organiseert, waarbij uiteraard ook gegeten kan worden, ook op de gewone consument.
Bovenin het restaurant is plaats voor 66 personen. Het heeft een specifiek aanbod: zowel ontbijt, lunch, high tea als de grill gourmet arrangementen, allemaal in buffetvorm, hebben all inclusive prijzen, wat betekent dat het inclusief alle dranken is, frisdrank, wijn en bier. De prijzen zijn: ontbijt, lunch en high tea € 25,00. Het grill gourmet arrangement is € 45,00. De openingstijden zijn van 8 uur ’s morgens tot 24.00 uur ’s nachts. Naast het draaiende restaurant op 43 meter hoogte zijn er beneden ook twee restaurants die plaats bieden aan 56 personen per zaal en er is een groot terras waar ook nog eens 100 plaatsen zijn, en waar gewoon ook koffie met gebak of iets dergelijks gegeten kan worden.

De ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen weet waar ze aan beginnen. Robert is met een achtergrond in de hotelschool tevens de commerciële man die deuren opent en zijn weg al heeft gevonden in de ondernemerswereld. Sander, voormalig marketing manager en een achtergrond in bedrijfskunde, is verantwoordelijk voor de algemene leiding en is tevens woordvoerder. ‘We zijn erg blij met het vertrouwen dat we hebben gekregen van Hennie van der Most. We gaan er natuurlijk weer een succes van maken en daarna kijken we hoe we onze vleugels misschien nog verder uit kunnen slaan. Vooralsnog vinden we dit een fantastisch project.‘ Voor meer info zie www.uforestaurant.nl.