Toverland onthult: nieuw themagebied krijgt de naam Avalon

Attractiepark Toverland gaat in 2018 uitbreiden met een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. Hierdoor wordt het park maar liefst anderhalf keer zo groot. Toverland maakte vandaag tijdens een exclusieve persconferentie bekend dat het nieuwe themagebied Avalon komt te heten. Ook werden meer details prijsgegeven van de twee grote attracties die op deze mythische plek centraal staan: de spectaculaire wing coaster Fēnix en de magische boatride Merlin’s Quest.

 

Avalon

Voor het themagebied Avalon liet het attractiepark zich inspireren door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. Peter van Holsteijn, hoofdontwerper van Toverland, vertelt: “Avalon is een magische plek waar Merlijn centraal staat. Samen met zijn bondgenoot Fēnix zorgt hij ervoor dat de goede magie hier overheerst. Het kwaad, gepersonifieerd door de heks Morgana, ligt namelijk altijd op de loer.”

© Toverland

 

Fēnix

De wing coaster, een van de twee eyecatchers van Avalon, heeft de naam Fēnix meegekregen. Bij het achtbaantype wing coaster hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Van Holsteijn: “De almachtige vuurvogel Fēnix verrijst eens in de 777 jaar uit zijn eigen as. Onze gasten worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht.” De leverancier van deze achtbaan is het toonaangevende Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan de passagiers drie keer over de kop en de onervarenheid van de pas herrezen Fēnix zorgt voor de nodige ‘near misses’. Een ritje duurt, exclusief in- en uitstappen, zo’n twee minuten. Het is de langste B&M wing coaster van Europa en de allereerste in de Benelux.

 

Feitjes

 • Bouw: Bolliger & Mabillard
 • Type: Wing Coaster
 • Hoogte: 40 meter
 • Lengte: 813 meter
 • Maximale snelheid: 95 km/u
 • Aantal inversies: 3
 • Zitplaatsen: 24 per trein
 • Aantal treinen: 2 treinen met 6 coaches
 • Ritduur: 2 minuten, excl. in- en uitstappen
 • Capaciteit: 1000 personen per uur
 • Minimale lengte: 1.40 meter

 

 

© Toverland
© Toverland

 

 

Merlin’s Quest

In boatride Merlin’s Quest kunnen de gasten genieten van een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. Van Holsteijn geeft aan dat de gasten op zoek gaan naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. “Gedurende de tocht vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zou deze bron zich zomaar eens kunnen bevinden.” De boatride is een attractie voor het hele gezin. In totaal varen 14 boten over een parcours van 430 meter. Twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden. Merlin’s Quest wordt gebouwd door MACK Rides. Dit Duitse familiebedrijf bouwde eerder ook spinning coaster Dwervelwind en boomstamattractie Backstroke in Toverland.

 

Feitjes

 • Bouw: MACK Rides
 • Type: Boatride
 • Lengte: 430 meter
 • Aantal boten: 14
 • Zitplaatsen 16 per boot
 • Ritduur: 12 minuten
 • Capaciteit: 950 personen per uur

 

© Toverland
© Toverland
© Toverland
© Toverland
© Toverland

 

© Toverland

The Flaming Feather

Dé ontmoetingsplaats voor de wijzen van de wereld. Tovenaars en magiërs komen hier samen om onder het genot van een goed stuk vlees en verrukkelijke dranken te filosoferen over magie en de strijd tegen het kwaad.

Hier vind je bourgondische gerechten, knetterende haarden, drank uit robuuste karaffen en de meest mysterieuze gesprekken

 

Feitjes

 • Capaciteit indoor restaurant: ca 130 zitplaatsen
 • Capaciteit buitenterrassen: ca 300 zitplaatsen
 • Aanbod: diverse vleesgerechten en lunchplanken, dranken worden geserveerd in pullen en karaffen
 • Eventlocatie: The Flaming Feather kan exclusief afgehuurd worden door gezelschappen en bedrijven
 • Dit is het eerste restaurant in Toverland waarbij de gasten aan tafel bediend zullen worden.
© Toverland
© Toverland
© Toverland
© Toverland
© Toverland

 

Toekomst vol magie

Met zeven hectare is dit de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland en er is een investering van circa 30 miljoen euro mee gemoeid. Over het nieuwe entreegebied zal later dit jaar meer onthuld worden. De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil daarvoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort. De toekomst zal er één vol magie zijn.

 

© Toverland
© Toverland
© Toverland

 

Alles over het nieuwe themagebied en de bouwwerkzaamheden kan je hier op de voet volgen.