Walibi Belgium maakt nieuwe attracties bekend!

Groot nieuws vandaag, Walibi Belgium heeft heel wat nieuwe details bekendgemaakt over de nieuwe attracties die het de komende jaren zal openen. Zo is er meer informatie gekomen over de nieuwe Mega Coaster voor 2021, is de lay-out bekendgemaakt voor de achtbaan die in 2019 zal openen en is er meer informatie naar buiten gekomen over de nieuwe glijbanen in Aqualibi en de nieuwe thrill ride die naar het park zal komen.

 

Vandaag heeft Walibi Belgium op de pretparkenbeurs Euro Attractions Show (EAS) in Berlijn heel wat nieuwe informatie naar buiten gebracht over de nieuwe attracties die het park de komende jaren zal openen. In juni maakte Walibi Belgium bekend dat het de komende zes jaar meer dan 10 nieuwe attracties wil openen ter waarde 100 miljoen euro.

 

Mega Coaster 2021:

We beginnen met de details van de grootste nieuwigheid die Walibi Belgium heeft bekendgemaakt. In 2021 zal het pretpark uitpakken met de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 53 meter en er zal een snelheid bereikt worden van 114 km/u. Ook de lay-out is bekend. Daarop zien we dat de achtbaan een L-vormige lay-out zal krijgen met enkele bochten op het einde. De Mega Coaster zal gebouwd worden op een oppervlakte van 220 meter op 140 meter.

 

 

Kinderachtbaan 2019:

Er zijn ook meer details bekendgemaakt over de nieuwe kinderachtbaan die Walibi Belgium zal openen in 2019. Dit wordt een Force-190 achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer. De achtbaan krijgt een hoogte van 8 meter en zal een snelheid behalen van 40 km/u. Het parcours van 190 meter lang zal meerdere keren worden afgelegd.

 

Momenteel bestaan er reeds 6 gelijkaardige achtbanen die allemaal ver van Walibi Belgium gebouwd zijn. In onderstaande video kan je een virtueel ritje maken op een Zweeds exemplaar.

 

 

Verplaatsing van Coccinelle:

De kinderachtbaan Coccinelle die deze maand sloot, zal volgend jaar verplaats worden naar de voormalige locatie van het reuzenrad, vlakbij de houten achtbaan Weerwolf. Op de concept-arts zien we dat deze achtbaan een carnavalsthema zal krijgen. De lift van de achtbaan zal overdekt worden zodat deze ook met regen zal kunnen rijden en tijdens de rit zal de achtbaan door een carnavalhuisje gaan.

 

 

Thrill ride: Sky Fly

Heugelijk nieuws is er ook voor de thrillseeker onder ons. Naast de Familie achtbaan voor 2018, de kinderachtbaan voor 2019 en de Mega Coaster voor 2021, heeft het park bekend gemaakt welke thrill ride ze zullen uitpakken. De nieuwe attractie wordt een spectaculaire Sky Fly-attractie van de Duitse fabrikant Gerstlauer, uniek in België. In deze vliegtuigmolen vliegen de bezoekers in 12 kleine vliegtuigjes op 22 meter hoogte boven de grond. Tijdens de vlucht kunnen de bezoekers zelf bepalen hoeveel keer ze overkop willen gaan met hun vliegtuigje door de hendels van de vleugels op de correcte manier te bewegen.

Wie niet zo goed durft kan er voor kiezen om 1 of 2 keer overkop te gaan, of zelfs helemaal niet. Maar voor wie het niet spannend genoeg kan gaan, zal tot meer dan 100 keer overkop kunnen gaan in enkele minuten tijd. Kinderen vanaf 8 jaar zullen al een ritje kunnen maken op de nieuwe attractie. In onze buurlanden staan al enkele van deze attracties en in onderstaande video kan je ontdekken hoe dit er uitziet.

 

 

Waterattractie: Twist & Splash

Ook voor warme dagen zijn er nieuwigheden voorzien. Zo zal  er een Twist & Splash gebouwd worden van de Duitse fabrikant Mack Rides. Kinderen vanaf 3 jaar oud en die minstens 90 centimeter groot zijn, zullen een ritje kunnen maken op de attractie. Bij de Twist & Splash kunnen 54 bezoekers plaats nemen in 9 bakjes van 6 personen. Deze bakjes draaien rond op een schijf en zijn uitgerust met heuse waterpistolen. Het is de bedoeling dat de inzittende elkaar proberen nat de schieten.

 

 

Aqualibi: Nieuwe glijbanen

Naast Walibi Belgium zal ook Aqualibi een grondige uitbreiding krijgen. Voor 2018 staat er al een grote uitbreiding van het kindergebied op de planning, maar in 2022/2023 zullen er ook een aantal nieuwe grote slides bijkomen. Op de concept-arts zien we een grote trechterglijbaan met op zijn minst 3 verschillende trechters. Op deze glijbaan zullen de waterliefhebbers met banden naar beneden gaan. Naast de trechterglijbaan zijn er ook twee nieuwe snelle glijbanen te zien die allemaal zullen vertrekken vanaf een nieuwe glijbanentoren. De nieuwe toren zal een hoogte krijgen van 17,50 meter.

 

 

Foto’s: Walibi Belgium