Nieuw themapark voor Australische Goudkust

Aan de Australische Goudkust ontstaat een nieuw themapark dat de gewoonten en tradities van Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië tastbaar moet maken. Australian Legends World zal ook elementen uit China bevatten, het land waar de investeerder afkomstig van is.

 

De Chinese themaparkgroep Songcheng heeft de goedkeuring gekregen om aan de Goudkust van Australie een nieuw themapark te bouwen. Met Australian Legends World willen ze een themapark bouwen dat draait om het leven down under. Er zullen ook Aziatische elementen te zien zijn. De totale investering bedraagt ongeveer 800 miljoen Australische dollar, of ongeveer 543 miljoen euro.

De toegang van het park zal een replica zijn van de Uluṟu of Ayers Rock rotsformatie, die ongeveer in het midden van Australië ligt, in het Noordelijk Territorium, in een gebied dat wegens de rode kleur van de grond ook bekend staat als het Rode Centrum. Daarnaast krijgt het park ook een indoor Ski park, een avonturenpark en een theater met plaats voor 35000 personen. Daarbovenop komt er ook een hotel, bars, restaurants en veel meer.

Songcheng exploiteert momenteel 30 themaparken.  Australian Legends World wordt het eerste internationale project voor de Chinese onderneming.

 

Bronnen: Parkerlebnis, thechronicle