Fotoalbum: Wiener Prater – september 2017

Themeparkfreak Timothy trok onlangs naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Na een bezoekje aan het prachtige Schloss Schonbrünn en het nabijgelegen stadscentrum begaf hij zich naar het stadspretpark met de naam Wiener Prater. Dit park, gelegen aan de rand van de stad, is vlotjes bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het park telt maar liefst 12 achtbanen, 4 waterattracties, 14 thrill rides en 13 darkrides. Best wel de moeite dus om eens een bezoekje te brengen dacht ik zo. Absolute toppers waren naar mijn mening de achtbaan Mega-Blitz en de thrill ride Schwarze Mamba. Een achtbaan die je ook gedaan moet hebben is Boomerang. Deze standaard Vekoma-achtbaan heeft namelijk een trein met heupbeugels in plaats van schouderbeugels, zeer uniek. Een klassieker die iedereen aandoet bij een bezoekje is uiteraard het overbekende reuzenrad. Eigenlijk is Wiener Prater niet zozeer een echt pretpark in de zin van het woord, maar eerder een permanente kermis. Zo dien je per attractie te betalen. Je kan wel een Wiener Prater Card aanschaffen die je 20% korting geeft bij elke attractie die je aandoet. Geniet samen met ons mee van de foto’s die hij ter plaatse maakte.