Funderingen geplaatst voor nieuwe achtbaan Le Pal

In Le Pal zijn de werkzaamheden aan de nieuwe achtbaan voor 2018 in volle gang. Het park opent namelijk volgend jaar een Quad Coaster van Intamin Amusement Rides. We zien op enkele foto’s hoe de funderingen gegoten worden.

 

Pret- en dierenpark Le Pal, gelegen in Frankrijk, trakteert haar bezoekers volgend jaar op een nieuwe achtbaan, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het wordt een gelanceerde quadachtbaan die de naam Yukon Quad zal dragen.  In het park werden de laatste grondwerken aangevat en nu zien we hoe de eerste funderingen gegoten worden.

 

De nieuwe achtbaan zal een lengte krijgen van 1.000 meter en zal een topsnelheid bereiken van 85 km/h. Tijdens de rit wordt het treintje tweemaal gelanceerd door middel van een bandenlancering. De thematisatie zal verwijzen naar Noord-Canada, waar ook de naam vandaan komt. Yukon verwijst naar een streek in Canada waar in 1896 goud gevonden werd. Massaal trokken goudzoekers uit Canada en Amerika ernaartoe.

 

Bron en foto’s:  Le Pal