Bouwwerken station Icon gaan de hoogte in bij Blackpool Pleasure Beach

De bouwwerken aan het station van de nieuwe multi-launch coaster Icon in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach zijn de hoogte in gegaan. Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal in het bouwproces bereikt. Icon wordt de 13de achtbaan van het pretpark en moet het nieuwe paradepaardje worden van dit Britse pretpark.

 

Sinds 2015 doken de eerste geruchten op over een nieuwe spectaculaire achtbaan in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach. Eind 2015 werd er begonnen met de eerste effectieve afbraakwerken op het terrein om plaats te maken voor deze nieuwe achtbaan. Begin 2016 werd duidelijk dat het project vertraging had opgelopen en dat de opening naar 2018 ging worden uitgesteld. Op 12 mei 2016 werden de geruchten van een multi-launch coaster van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides bevestigd. Eind september van dat zelfde jaar werden alle details onthuld over dit speciale project…

 

Uit de onthulling bleek dat Icon de eerste multi-launch coaster van Groot-Brittannië wordt. De achtbaan zal twee maal gelanceerd worden tot een snelheid van 80 km/u. Het 1140 meter lange parcours zal 15 keer attracties kruisen waaronder 5 andere achtbanen in het pretpark. Icon wordt 27 meter hoog en zal 2 inversies bevatten. De rollercoaster zal in staat zijn om met 4 treinen tegelijk te rijden. Tijdens het ritje dat maar liefst 2 minuten en 41 seconden zal duren, zullen de bezoekers krachten tot 4,3 G ervaren. Het totale project is goed voor een investering van 16,25 miljoen Britse pond.

 

In december van 2016 gingen de eerste palen de grond in. In januari van 2017 werden de funderingen van het station gemaakt en een paar weken later werd ook het beton voor het station gegoten. Eind maart werd de eerste fase van de bouwwerken afgerond, toen waren de werken voor de funderingen van de achtbaan voor ongeveer 80% voltooid. Tijdens het proces is er meer dan 5500 ton grond uitgegraven om het terrein voor te bereiden. Meer dan 8000 meter aan geprefabriceerde betonnen en stalen palen werden tot 12 meter diep de grond ingegraven. Hierna gingen de werken echter wat op een trager tempo vooruit. Maar nu is daar verandering in gekomen, want momenteel word het station van de achtbaan opgebouwd.

 

 

De bouwwerken van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Parks & Coasters Worldwide