Carmusement: met je auto de attractie in, wordt dit de toekomst?

Ontwikkelaar van het rollercoasterrestaurant Michael Mack (niet te verwarren met de parkdirecteur van Europa-Park), toonde onlangs enkele opmerkelijke concepten, waarbij je met je auto op een attractie kan gaan. Of dit eerder vreemde concept ooit realiteit kan worden, valt af te wachten.

 

Met je eigen wagen op een kabelbaan gaan, of een ritje maken in het reuzenrad, of op een carrousel? Of nog gekker, met je auto op een achtbaan gaan en zelfs overkop gaan, wordt dit in de toekomst een mogelijkheid? Volgens Michael Mack, de uitvinder van het Rollercoasterrestaurant, wordt dit de toekomst. Het zou een oplossing bieden voor de parkeerproblemen en de vervuiling hiermee gepaard.

 

De man werkt aan het idee om later zelf nog meer attracties uit te vinden waarop je met je eigen wagen plaats kan nemen zoals een vrijevaltoren, vliegtuigmolen, en zoveel meer.

Enkele van de concepten kregen een plekje op de website van het bedrijf van de man, die ook het Rollercoasterrestaurant in het Weense Wiener Prater bouwde.

 

CableFlights – De Kabelbaan

 

 

Met de kabelbaan voor auto’s moet het file- en parkeerprobleem aangepakt worden. De bestuurder van de wagen parkeert op een speciaal platform, dat aan de kabelbaan hangt. Daarna vertrek je naar je eindbestemming. Dit kan een stadscentrum of parkeerplaats zijn.

De platformen zouden voor elektrische wagens zelfs uitgerust kunnen worden met een aansluiting om ondertussen de batterij te herladen.

Om het project nog gekker te maken, bestaat de mogelijkheid om onderweg een Cable restaurant toe te voegen. De gebruiker kan dan aan het begin van de rit via een app bestellen en bij het passeren van het restaurant zijn bestelling ontvangen.

 

Carmusement Rollercoaster

 

 

Bij de achtbaan rijd je opnieuw op een speciaal platform en wordt je wagen volledig vastgemaakt. De achtbaanrit vertrekt met een lancering en je zal zelfs door een looping kunnen gaan.

 

CarmusementWheel

 

 

Bij het reuzenrad rijdt je op een speciaal platform, waarna veiligheidshelmen rond de wagen omhoog komen. Daarna ga je via verschillende transportbanden richting het reuzenrad en wacht je tot het bakje met platform aangepikt wordt vooraleer je kan genieten van het uitzicht.

 

Bron en foto’s: Carmusement