Vanaf nu ook Virtual Reality ervaring op Joyride in PowerLand

Het Finse pretpark PowerLand heeft er een nieuwe ervaring bij. Vanaf dit jaar kan je op de familie achtbaan Joyride een virtueel helikopterritje maken. Het is de tweede achtbaan in Finland die een VR-ervaring biedt.

 

PowerPark heeft haar oudste achtbaan (geopend in 2003) in een nieuw jasje gestoken. Wie een kleine bijdrage betaald kan een virtuele helikopter vlucht beleven. De twee achterste bakjes van de achtbaan zijn voorzien van VR-brillen. In de andere bakjes kan je de rollercoaster op een normale manier beleven.

In de Virtual Reality film zit je in een helikopter die langs een vulkaan vliegt. Net op dat moment breekt de vulkaan uit en vliegt er lava de lucht in. De helikopter wordt geraakt en deze stort neer tezamen met alle inzittenden.

Joyride werd gebouwd in 2003 door de Italiaanse fabrikant L&T Systems. De achtbaan is 280 meter lang en 16 meter hoog. Een ritje op de rollercoaster duurt 1 minuut en 15 seconden. Het was de eerste achtbaan die het pretpark opende. Hieronder kan je een video van de achtbaan bekijken zonder VR ervaring.

 

PowerLand werd bekend door de spectaculaire gelanceerde achtbaan Junker die het park liet bouwen in 2015. Junker werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer en was destijds nog maar de 3de achtbaan van het geliefde model “Infinity Coaster”, dat voor het eerst gebouwd werd in 2013 met Smiler in Alton Towers (Engeland) en later Karacho in Erlebnispark Tripsdrill (Duitsland).

De achtbaanrit start met een krachtige lancering waarbij de bezoekers in 1,9 seconden tijd een snelheid behalen van 104,4 km/u. Vervolgens komt de trein op een grote Top Hat van 40 meter hoog waarna een grote drop naar beneden volgt. Hierna gaan de bezoekers door een enorme grote looping waarbij er veel “hang time” is (het moment dat je heel traag ondersteboven gaat waardoor je volledig in je beugel hangt en het gevoel hebt er te zullen uitvallen). Hierna volgt nog een Over-Banked Curve van meer dan 90 graden. Uiteindelijk gaat de trein door een grote Dive Loop die onder het meer eindigt waar de achtbaan is boven gebouwd. Tot slot wordt de 860 meter lange achtbaan afgesloten met een Heartline Roll. Tijdens de rit worden er krachten bereikt tot 4,5 G.

 

 

Bron: Themeparkfreaks

Foto’: Themeparkfreaks (Bert Van den Brande)