Six Flags Over Georgia sluit iconische houten achtbaan

Six Flags Over Georgia maakte bekend haar houten achtbaan, Georgia Cyclone, te gaan sluiten. Deze achtbaan is een icoon sinds ze opende in 1990, maar zal aan het einde van deze maand sluiten.

 

Georgia Cyclone zal aan het einde van deze maand haar laatste ritjes rijden, Six Flags Over Georgia sluit dan de achtbaan voorgoed. Deze achtbaan opende voor het eerst in 1990 en reed al 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan.

 

Georgia Cyclone is een houten achtbaan van 900 meter lang en is 29 meter hoog, er wordt een snelheid behaald van 80 km/h. De baan is een gespiegelde kopie van de houten Cyclone achtbaan in Coney Island, maar dan net iets hoger.

Doordat de Six Flags groep al meerdere houten achtbanen transformeerde in hybrides met inversies, wordt door fans nu ook gedacht aan een make-over door Rocky Mountain Construction. Of dit ook zo zal zijn blijft nog even afwachten.

 

Bron en foto: Six Flags