Nieuwe Mean Streak in Cedar Point krijgt verticale drop

Momenteel wordt de voormalige houten achtbaan Mean Streak in het Amerikaanse pretpark Cedar Point omgevormd tot een hybride stalen achtbaan. De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction staat in voor deze transformatie, uit nieuwe foto’s blijkt dat first drop loodrecht naar beneden zal gaan.

 

In mei ging het nieuwe pretparkseizoen in Cedar Point van start en dit leverde meteen nieuwe bouwupdates op. Uit nieuwe foto’s die zijn genomen van de bouwwerken blijkt dat de nieuwe Mean Streak een verticale of bijna verticale first drop zal hebben. De track werd nog niet geplaatst, maar de dwarsbalken waarop de track zal geplaatst worden, werden al wel geïnstalleerd. Deze dwarsbalken tonen een diepe verticale drop aan.

Een van de meest tot de verbeelding sprekende aanpassingen die Rocky Mountain Construction (RMC) maakte, is het derde element op de achtbaan. Na de first drop en een grote overbanked air-time-heuvel, heeft RMC een lange spectaculaire inversie toegevoegd. Het is een soort van opwaartse uitgerekte Zero-G Roll met onmiddellijk daarna een zware overbanked turn die verder draait in dezelfde richting als de Zero-G Roll. Hierdoor krijg je een groot element dat laag begint, een hoog middenstuk heeft en die een twist maakt van ongeveer 450 graden. Tijdens dit element zal er hoogstwaarschijnlijk 0 G zijn, wat wilt zeggen dat de inzittenden gewichtloosheid voelen wanneer ze ondersteboven hangen.

 

Ondertussen heeft Cedar Point ook een tweede teaser over het project gelanceerd. In de eerste video was de tekst te zien: “They’re coming” en in de nieuwe video zien we de tekst “They’re wild and unruly…”. Wat hier juist mee bedoeld wordt is onduidelijk. Op de achtergrond wordt een westernmuziekje afgespeeld.

 

In onderstaande video kan je verschillende zeer mooie beelden van de bouwwerken bekijken. Zowel close-up beelden als overzichtsshots zijn te zien. Deze zijn uit veel verschillende standpunten gemaakt zodat er een mooi totaalbeeld van het project getoond wordt.

 

Uit eerder updates blijkt dat de lift hill nog hoger en steiler is gemaakt. Deze aanpassingen zullen er voor zorgen dat de achtbaan nog sneller zal rijden. De oude Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en behaalde een snelheid van 104,6 km/u. Hiermee was het de 10de snelste houten achtbaan ter wereld, de 7de hoogste houten achtbaan ter wereld en de 4de langste houten achtbaan ter wereld. De nieuwe achtbaan zal waarschijnlijk rond de 65 meter hoog zijn en mogelijk zal er een snelheid van net geen 130 km/u bereikt worden.

De laatste nieuwtjes en updates over het interessante project kan je hier terugvinden.

 

Foto’s: CP Runtown