Ontdek alles over de nieuwe Mack Hyper Coaster in Movie World

Warner Bros Movie World, gelegen in de Australische staat Queensland, heeft meer details vrijgegeven over de nieuwe Hyper Coaster die in oktober moet open gaan in het pretpark. Het wordt een van de grootste achtbanen van het continent!

 

De afgelopen maanden wordt gebouwd aan een gloednieuwe Hyper Coaster in het Australische pretpark Warner Bros Movie World. Ondertussen is de bouw van de achtbaan bijna voltooid en heeft het park meer details vrijgegeven over de achtbaan.

De nieuwe achtbaan heeft de naam DC Rivals HyperCoaster gekregen en is een van de grootste achtbanen die gebouwd is op het continent. De Duitse fabrikant Mack Rides stond in voor de bouw en ook voor hen was het een van de grootste achtbanen die ze ooit gebouwd hebben.

 

DC Rivals HyperCoaster wordt maar liefst 61,6 meter hoog en zal een snelheid behalen van 115 km/u. Het parcours dat 1400 meter lang is bevat een 40 meter hoge Non Inverting Loop. Een Non Inverting Loop is een soort looping waarbij de inzittenden niet overkop gaan omdat de track halverwege de looping naar de buitenkant draait waardoor de inzittenden aan de bovenkant van de looping rijden in plaats van aan de onderkant.

Alsof dit nog niet spannend genoeg is zijn de achterste bakjes van de trein omgedraaid waardoor bezoekers zowel het ritje voorwaarts als achterwaarts kunnen beleven indien ze dit graag hebben. Dit zal voor een nog hogere thrillfactor zorgen omdat je niet kan zien naar waar je gaat.

 

 

Bron: rcdb