Zweeds pretpark Furuvik wil een hotel openen

Het Zweedse pretpark Furuvik heeft aankondigt een hotel te gaan bouwen. Dit hotel zal de naam Furuvik Havshotell krijgen en 112 kamers tellen. De opening is voorzien voor 2018. De gasten die in het hotel verblijven krijgen een mooi uitzicht op zee.

 

Het Zweedse pretpark Furuvik kondigde de grootste investering uit haar geschiedenis aan.  Met het Furuvik Havshotell krijgt het een eigen hotel. Het hotel zal een lobby krijgen, twee vergaderzalen, een ontbijtruimte, een buffet en 28 hotelkamers met maximaal plaats voor vier personen.

Het hotel wordt gebouwd naast het restaurant Furuviks Brygga. De twee zullen met elkaar verbonden worden. Het hotel zal op enkele meters van de zee gebouwd worden, zodat de gasten uitzicht hebben op de Botnische Golf, het Noordelijke deel van de Oostzee tussen Zweden en Finland.

De bouwaanvraag werd alvast ingediend en de eerste gasten zouden ontvangen kunnen worden in 2018. Het park voorziet meteen ook uitbreidingsmogelijkheden voor het hotel in de toekomst, zo kunnen er nog twee gebouwen bij komen.

In 2016 beleefde het park een recordjaar aan bezoekers, 260.000 bezoekers kwamen over de vloer. Met een investering in een nieuwe achtbaan hoopt men dit aantal nog op te trekken in 2017.

 

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Furuvik