Mine Blower wordt nog spectaculairder dan eerst aangekondigd

En van de belangrijkste nieuwe projecten in Amerika voor 2017 is Mine Blower in Fun Spot America. Mine Blower is een houten achtbaan, die overkop zal gaan. Maar nu blijkt dat de achtbaan nog spectaculairder wordt dan eerst aangekondigd.

 

Mine Blower is een houten achtbaan in het Amerikaanse pretpark Fun Spot America. De rollercoaster moet dit jaar openen en wordt de 8ste houten achtbaan in de wereld die overkop zal gaan. Mine Blower is gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group en was een investering van 6 miljoen dollar.

Maar nu blijkt dat Mine Blower zowel hoger, sneller en langer wordt dan eerst was bekendgemaakt. De achtbaan ging normaal 24,99 meter hoog zijn, maar is verhoogd naar 25,30 meter. Hierdoor komt de snelheid uit op 78,1 km/u en is de achtbaan nu 698,00 meter lang in plaats van 687,63 meter. Tijdens de rit gaan de bezoekers door 1 kurkentrekker en een Over-Banked Curve van 115°. Mine Blower heeft een stalen witte draagconstructie en een houten track. Hierdoor is het een hybride houten achtbaan.

 

Het volledige project kan je hier volgen.

 

Bronnen: rcdb, mynews13

Foto’s: Fun Spot America