Happy Valley Chengdu opent volledig nieuw themagebied met twee achtbanen

In het Chinese park Happy Valley Chengdu wordt momenteel gebouwd aan een compleet nieuw themagebied. In dit gebied komen twee nieuwe achtbanen, een Dive Coaster van B&M en een houten achtbaan gebouwd door GCI.

 

Happy Valley Chengdu opent later dit jaar een volledig nieuwe themazone met twee achtbanen. Het is voor het eerst sinds de opening van het park in 2009 dat er een uitbreiding komt. De achtbanen zullen gebouwd worden door enkele grote bouwers.

De Houten achtbaan krijgt de naam Desert Rally. Deze wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great coasters International.  Deze achtbaan zal een hoogte hebben van 30 meter en een lengte van 1000 meter. Van deze nieuwe achtbaan doken onlangs enkele bouwfoto’s op.

De Tweede achtbaan komt van de Zwitserse bouwer B&M. Deze zal de naam Flying over the Western Region krijgen. Over de statistieken is momenteel nog niet veel bekend, enkel een hoogte van 50 meter. Er zal tevens een splash effect verwerkt worden in de rit.

Bekijk hier de bouwfoto’s.

Bron; RCDB

Foto’s: VHCoasters