Europa-Park en Zwarte Woud presenteren zich op Libelle Zomerweek

Komende week vindt de 21ste editie van de Libelle Zomerweek plaats. Voor het eerst zullen Europa-Park en het Zwarte Woud hier acte de présence geven. Geïnteresseerden kunnen in stand 1220 terecht voor meer informatie over “Familievakanties in het lekkerste hoekje van Duitsland”.

 

Maandag start op het Almeerderstrand de Libelle Zomerweek. Hier worden meer dan 80.000 bezoekers, voornamelijk vrouwen verwacht. Het tijdschrift Libelle geeft haar lezeressen een kijkje in de keuken, maar daarnaast zijn er nog zo’n 300 andere exposanten. Voor de eerste keer presenteert Europa-Park zich hier, samen met de toeristische dienst van het Zwarte Woud. In de stand kan men terecht voor meer informatie over de vele mogelijkheden voor familievakanties in de populairste vakantieregio van Duitsland.

 

Het Zwarte Woud staat ook bekend als het “Lekkerste hoekje van Duitsland” (“Geniesserecke Deutschlands”). De regio kent relatief veel sterrenrestaurants, maar is ook de bakermat van bijzondere wijnen en bieren. Op de Libelle Zomerweek kan in de stand op gezette tijden ook geproefd worden van twee specialiteiten die tot ver over de grenzen van het Schwarzwald geroemd worden: Schwarzwälder Schinken en Schwarzwälder Kirschtorte. Het originele recept van de beroemde taart ligt voor iedereen klaar. Er is tevens een prijsvraag waarbij men kans maakt op twee driedaagse arrangementen voor vier personen.

 

Het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is het grootste bosgebied bij onze oosterburen. Het is een middelgebergte en zo’n 200 kilometer lang en 60 km breed. Het is een uitgelezen vakantiebestemming voor families. Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften, verveling is onmogelijk. Iedereen kent de typische boerderijen in het glooiende groene landschap van het Zwarte Woud. Wie zou hier geen vakantie willen vieren? Als vakantiegast neem je ook echt deel aan het leven op de boerderij. Kinderen zullen zich opperbest vermaken met de dieren op de boerderij, terwijl de groteren het stadse leven even opzij zetten als zij helpen bij het hooien op het land, het melken van de koeien of het uitmesten van de stal.

 

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al drie keer op rij (2014/2015/2016) uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.