Fantawild Groep opende een nieuw themapark met Oriental Heritage Xiamen

De Chinese Fantawild opende alweer een nieuw themapark, ditmaal in Xiamen te China. Dit park is een van de vier parken die dit jaar de poorten openen in de groep. In het park vinden we twee houten achtbanen terug en een heel veel thematisatie.

 

De Fantawild groep werd opgericht in 2006 en opende met Fantawild Sci-Fi Theme Park hun allereerste park. Dit jaar komen er maar liefst vier nieuwe parken bij in de groep, waarmee het aantal parken op 24 komt te staan.

In Xiamen opende onlangs Oriental Heritage Xiamen. Het park heeft een thema met een culturele achtergrond, vandaar ook de naam. In het park vinden we heel wat attracties terug waaronder twee achtbanen, waarvan onlangs de eerste foto’s opdoken.

De eerste achtbaan werd gebouwd door Vekoma. Een opmerkelijk feit dat de groep de laatste jaren kiest voor een bekendere bouwer, voorheen kochten ze steeds bij Chinese bouwers die kopieën bouwden, zoals Golden Horse.

Deze achtbaan kreeg de naam Galaxy Express. Het is een Family Suspended Coaster. De achtbaan is 453 meter lang en 19 meter hoog, ideaal voor de ganse familie. Ze bereikt een snelheid van 75 km/u.

De tweede achtbaan werd eentje in hout. Jungle Trailblazer werd ontworpen door The Gravity Group en gebouwd door Martin & Vleminckx. De achtbaan werd 32 meter hoog en 990 meter lang.

 

 

 

Bron: RCDB

Foto’s: VHCoasters