Exclusief: Eerste beelden van testritten Dawson Duel in Bellewaerde

Bellewaerde is begonnen met het testen van de dubbele Europese primeur. Dawson Duel is de nieuwe attractie voor dit jaar en is de allereerste duellerende alpine coaster van Europa. Bezoekers gaan in sleetjes naar beneden, terwijl ze door de bomen heen vliegen.

 

Deze week gingen de eerste testritten op de gloednieuwe attractie in Bellewaerde van start. De eerste karretjes van Dawson Duel werden via de lifthill naar boven getrokken. Daarna werden de karretjes op een gecontroleerde lage snelheid door de baan geleid om na te gaan of alles goed verloopt. Wanneer dit het geval is zal de snelheid verhoogd worden. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt, maar het park hoopt de attractie te kunnen openen in mei.

 

 

Dawson Duel bestaat uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar naar beneden lopen. Hierdoor kunnen de bezoekers met elkaar in duel gaan wanneer ze met hun karretjes naar beneden racen. Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen beginnen, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.

 

 

Met de komst van Dawson Duel heeft Bellewaerde meteen een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst zal er in Europa een duellerende Alpine Coaster gebouwd worden, die bovendien niet op een natuurlijke helling is geplaatst.

 

Het volledige project en alle nieuwe ontwikkelingen kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Bart Seghers (Themeparkfreaks.eu)