Plannen overname Disneyland Paris goedgekeurd door Franse overheid

De overname van Disneyland Paris door The Walt Disney Company is volgens de Franse krant, Le Figaro, goedgekeurd door de Franse autoriteiten. The Walt Disney Company zal nu alle aandelen van de verschillende aandeelhouders trachten overkopen zodat ze het pretpark volledig in handen krijgt.

 

Goed nieuws voor het Franse Disney pretpark. De overname van Disneyland Paris door The Walt Disney Company, het moederbedrijf van de Disney pretparken, is goedgekeurd door de Franse overheid. Hiermee kan Disney eindelijk het pretpark volledig in handen krijgen.

Momenteel bezit The Walt Disney Company 76,7% van de aandelen, de andere 23,3% is verspreid over de andere aandeelhouders. Met de overname van de 23,3% andere aandelen wil Disney zo het volledig zeggenschap over het pretpark krijgen. Naast de complete overname van Disneyland Paris zal het bedrijf ook 1,5 miljard euro investeren in het pretpark om het niveau van het resort net zo hoog te krijgen als in de andere resorts in de rest van de wereld.

Door de ingewikkelde beleidsstructuur van de afgelopen 25 jaar draaide het park 18 jaar lang verlies. Ook de bezoekersaantallen vielen tegen en er moesten te hoge licentiekosten betaald worden om rendabel te zijn. De overname is goed nieuws voor alle Europese Disneyfans want dan zou eindelijk de schuldenberg afgebouwd worden. Hierdoor wordt het terug mogelijk om te investeren in nieuwe attracties en zal het ook veel gemakkelijker worden om deze in het park neer te zetten. De verschillende aandeelhouders hoeven immers niet meer akkoord te gaan want alles zou zo in handen komen te liggen van 1 bedrijf.

 

Bronnen: Le Figaro, Discover The Magic