Grootse plannen voor California’s Great America

California’s Great America diende onlangs een twintigjarenplan in bij de gemeente Santa Clara, waarin alle grootse plannen staan die het park nog in petto heeft. In deze plannen zijn onder andere een grote achtbaan en een uitbreiding van het waterpark opgenomen.

 

California’s Great America heeft heel wat in petto de komende jaren, dit kon men merken in een twintigjarenplan dat het park voorlegde aan de gemeente Santa Clara. Zo wil het park meerdere attracties openen die tot zestig meter en hoger worden. Het toekomstplan telt ongeveer 200 pagina’s, maar op een diagram zien we al welke plannen er zoal in zitten.

In totaal staan 19 nieuwe attracties beschreven. De opmerkelijkste zijn een 75 meter hoge achtbaan, een hangende achtbaan en een torenattractie. Deze torenattractie wordt een Star Flyer. Verder zal de kinderzone Snoopy’s Planet een grote uitbreiding krijgen, net als het waterpark. Voor het waterpark wil men ook laatavondopeningen tot 22 uur.

Nog een opmerkelijk feit is dat men de achtbaan Gold Striker stiller wil maken, hiervoor zouden grote werken op de planning staan. Meteen wordt dan door de fans gedacht aan een RMC behandeling, zoals men ook bij andere parken van de groep heeft gepland. Bij Mean Streak in Cedar Point zijn de werken door RMC alvast van start gegaan, maar ook Hurler in Kings Dominion zou deze behandeling gaan krijgen. Of dit ook zo is, is natuurlijk afwachten aangezien het om een recente achtbaan gaat.

Het is nu afwachten of de gemeente alle plannen goedkeurt, dit hangt ook af van de omwonenden. Eind januari zou er meer info moeten zijn.

 

Bron: Coaster 101