Universal Studios plant nieuw pretpark in Peking

Universal Studios gaat een nieuw Universal themapark bouwen in China. Het pretpark komt de liggen in de hoofdstad Beijing en wordt het 5de resort van Universal. De geplande openingsdatum is voorzien voor 2020.

 

Het is de eerste keer dat een buitenlandse onderneming een pretpark opent in de omgeving van Beijing. Universal Studios zal daar haar 6de pretpark openen naast de al reeds 5 bestaande andere pretparken verspreid over 4 resorts die gevestigd zijn in California, Florida, Osaka en Sentosa.

Het nieuwe pretpark moet openen in 2020 en zal 4 vierkante kilometer groot worden. Universal Studios zal komen te liggen in Zongzhou, dat is een oostelijke wijk van Peking. Die locatie is uitgekozen om extra milieuvervuiling in de stad te vermijden. Het pretpark werd oorspronkelijk aangekondigd als een investering van 3 miljard dollar, maar ondertussen is een investering van 7,4 miljard dollar bevestigd. In 2014 waren er voor het eerst geruchten die spraken over een Universal pretpark in China, toen werd 2018 als openingsdatum naar voor geschoven. Ondertussen is het miljarden project bevestigd en staat de opening gepland voor 2020.

Universal Studios Beijing zal ontworpen worden door de bekende Hollywood regisseur Stephen Spielberg. Bij het ontwerp van het pretpark zal rekening worden gehouden met de Chinese cultuur. Universal Studios Beijing zal dus veel eigen speciale attracties krijgen die passen binnen deze sfeer.

 

Bron: thebeijinger