Thunder River Rapid wordt afgebroken na dodelijk ongeluk

Op 25 oktober 2016 komen 4 mensen om het leven nadat hun bootje kapseisde. De gebeurtenissen deden zich voor in de attractie Thunder River Rapid, een rapid river in Dreamworld, Australië. De precieze omstandigheden van dit ongeluk worden nog onderzocht, maar Dreamworld heeft nu wel laten weten dat Thunder River Rapid zal verwijderd worden.

 

Kate Goodchild (32) stierf naast haar broer Luke Dorsett (35), diens partner, Roozbeh Araghi (38), en Cindy Low (42). De families van de slachtoffers zijn de eerste prioriteit van de eigenaars van Dreamworld. De families zullen ook betrokken worden voor het oprichten van een herdenkingsplek in het park voor de slachtoffers.

In een persbericht wordt meegedeeld dat het park niet zal openen alvorens elke attractie een veiligheidscontrole heeft ondergaan. En dat ze niet anders kunnen dan de attractie te verwijderen. Momenteel is het park aan het werk om alle controles uit te voeren zodat het park terug kan opengaan, met uitzondering van Thunder River Rapid.

 

Bron en foto: BBC