Fast pass systeem voor Volcano Bay in Orlando Universal Resort

In een vorig artikel vertelden we jullie al heel wat over Volcano Bay, het nieuwe waterpark dat gebouwd wordt in het Orlando Universal Resort. Als alles volgens plan verloopt, dan zal het park in 2017 de deuren openen. Onlangs maakte het park bekend dat ze een soort van fast pass systeem zullen invoeren, zodat je niet constant hoeft te wachten om bijvoorbeeld je favoriete glijbaan te kunnen doen.

Naast een zandstrand en een golfslagbad, zal het domein beschikken over verschillende spectaculaire glijbanen, die allemaal vanuit de vulkaan starten. De attractie die het meest in het oog springt momenteel is “The Krakatau Aqua Coaster”. In deze nieuwe “watercoaster” kunnen de bezoekers plaats nemen in kanoachtige bootjes, die vervolgens gelanceerd worden (met behulp van een lineaire inductie motor).  De inzittenden razen door en langs verschillende watervallen en suizen vervolgens door de buik van de vulkaan in absolute duisternis.

Het park komt op de proppen met een soort fast pass systeem. Het systeem zal de naam “TapuTapu” krijgen. Bezoekers krijgen een armband die ze tijdens hun verblijf in het waterpark dienen te dragen rondom de pols. Wanneer de gast zijn armband scant, maakt hij als het ware gebruik van een “virtuele wachtrij”. Tijdens deze wachtperiode kan hij of zij nu andere attracties bezoeken aan de hand van de gewone wachtrijen. Uiteraard kan je ook gewoonweg gebruik maken van de lazy river of bijvoorbeeld een snackje nuttigen.
 
Als de wachttijd van de “virtuele wachtrij” onder de 15 minuten komt, zal de armband vibreren, zodat jij weet dat het bijna tijd is om jezelf naar de gekozen attractie te begeven.
Wanneer de tijd verstreken is, die werd aangegeven door het TapuTapu systeem, kan je als bezoeker onmiddellijk gebruik maken van de bewuste attractie.
TapuTapu kan wel maar voor 1 attractie tegelijkertijd gebruikt worden. Het zal dus niet mogelijk zijn om in de ‘virtuele wachtrij’ aan te schuiven voor 2 verschillende glijbanen.   

Dit systeem doet ons bijzonder hard denken aan het systeem dat Disney World hanteert, toch beweert het park dat TapuTapu wel gedeeltelijk verschillend zal zijn. Welke de bijkomende functies van dit systeem zullen zijn, is nog niet bekend.

 

Bron: Themeparktourist.com