Nieuwe achtbaan en vrije val toren voor Dollywood in 2017

Dollywood beleefde in 2016 een recordjaar, de komst van de achtbaan Lightning Rod was daar ongetwijfeld een belangrijk element in. Verder mocht het DreamMore Resort haar eerste kaarsje uitblazen. De Dollywood Company wil unieke ervaringen blijven aanbieden.

 

Twee nieuwe family rides zullen komende zomer geopend worden, deze moeten nieuwe avonturen bieden aan de bezoekers. De eerste nieuwe attractie is een 61 meter hoge vrije val toren. Drop Line zal een uitzicht bieden over het Timber Canyon gebied en de rest van het park vooraleer je in vrije val een spectaculaire ervaring op doet.

Een andere nieuwigheid wordt Whistle Punk Chaser, een junior Coaster die onze bezoekers meeneemt voor een verrassende rit vol bochten. Dit is een goede voorbereiding op de dag dat ze met hun ouders een rit kunnen maken op de awardwinnende houten achtbaan Thunderhead.

“Zoals iedereen wel weet is familie heel belangrijk voor mij,” vertelt Dolly Parton. “De dag van vandaag lijkt het of families geen tijd meer hebben voor elkaar. Dat is net heel belangrijk, of je nu een gezin van twee bent zoals ik en Carl of twaalf kinderen hebt, zoals het gezin waarin ik opgroeide. Daarom blijven we nieuwe attracties en shows aanbieden om met het hele gezin te beleven.”

“We hebben voor ieder wat wils, maar nog belangrijker, we hebben iets voor JOU en jouw familie. We gaan volgend jaar zoveel nieuwigheden toevoegen, dat ik het ‘het jaar van de familie’ noem.

Behalve de nieuwe attracties komen er ook nieuwe evenementen en shows. Verder kondigde het park onlangs nog aan een nieuwe glijbaantoren toe te voegen aan Dollywood’s Splash Country met TailSpin Racer in 2017.

De toevoegingen zijn allemaal onderdeel van de investeringen die in 2013 al aangekondigd werden en goed zijn voor 300 miljoen dollar.