Tripsdrill sluit 2016 succesvol en kondigt nieuwe attractie aan

Ondanks de slechte weersomstandigheden aan het begin van het seizoen was de zomer weer heel warm. Toch is dit jaar een succes geweest voor Tripsdrill met een sterke groei aan bezoekers maar ook overnachtingen. Een van de redenen voor dit succes was de afwerking van het Karle Kolbenfresser gebied, maar ook de evenementen Pyro Games en Schaurige Altweibernächte tijdens Halloween.

 

Seizoensoverzicht 2016

Duitslands eerste themapark mocht het seizoen afsluiten met 730.000 bezoekers, een stijging van 10.000 tegenover het vorige seizoen. Deze groei is te danken aan de toename van het aantal overnachtingen evenals de toenemende populariteit van het jaarabonnement. Dit abonnement is twaalf maanden geldig en biedt heel wat voordelen. Er werden dit seizoen maar liefst 18.000 abonnementen verkocht, een stijging van 16% ten opzichte van vorig jaar.

Na een zwak voorjaar opende het nieuwe themagebied net op tijd voor het zomerseizoen. Karle Kolbenfresser bevat een restaurant gethemed als oude fabriek genaamd Zur Werksküche, hier is plaats voor 300 personen. Boven het restaurant vind je Tüftlerstätte, een vergaderzaal met plaats voor 120 personen. Verder vind je er de achtbaan Karacho, die al opende in 2013 en de nieuwe attractie Heisser Ofen.

 

Award voor Beste Europese Themapark

Tripsdrill mocht dit jaar opnieuw de European Star Award in ontvangst nemen in de categorie Europa’s beste themapark. Dit is een soort Oscar voor de pretparkindustrie. “We zijn er erg trots deze award voor de tweede maal in ontvangst te hebben genomen,” vertelt CEO Helmut Fischer. Deze award werd uitgereikt op de EAS-beurs te Barcelona. “Moed, innovatie en vastberadenheid brachten ons waar we nu staan, onze vader zou trots op ons zijn,” gaat hij verder.

 

Het Nature Resort doet het zeer goed

De vraag voor overnachtingsmogelijkheden ligt zeer hoog. Dat merken we in het resort van het park. Om aan de vraag te voldoen werden vier nieuwe boomhutten gebouwd. In totaal zijn er 20 woonwagens en 28 boomhutten ter beschikking, waarvan de bezettingsgraad 100% was dit jaar. “Dit is een doorslaand succes, een bevestiging dat we de goede richting uit gaan,” vertelt Andreas Fischer, lid van het management. Dit is een nieuw record met 30.000 overnachtende bezoekers.

Naast bezoekers uit de buurlanden Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg bezochten ook heel wat inwoners van Amerika, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs China het park. Het aandeel buitenlandse gasten ligt op 15%, deze spenderen meestal een tot drie dagen in het resort. Ook in de winter zijn de boomhutten bijna dagelijks geboekt.

 

Vooruitblik naar 2017

Het nieuwe seizoen begint op 8 april 2017. De bezoekers mogen dan een nieuwe, interactieve attractie verwachten. Een attractie die volgens het park nieuwe hoogtes opzoekt. Op 5 augustus 2017 zullen de Pyro Games opnieuw plaatsvinden in het park en ook tijdens Halloween wordt opnieuw een eng evenement georganiseerd.