Voormalige Led Zeppelin – The Ride achtbaan maakt eerste rondjes in nieuw park

In Vietnam wordt er volop gebouwd aan een pretpark resort genaamd Ocean Park. In dit park zal een attractiepark, een waterpark en indoor park ontstaan, naast verscheidene andere activiteiten. Het park kocht de grootste achtbaan van het failliete Hard Rock Park over en deze maakte zijn eerste ritjes op de nieuwe locatie.

 

Ocean Park is een gloednieuw pretpark resort dat later dit jaar zal openen in de Vietnamese stad Ha Long. Maandenlang is de bouw van dit park al aan de gang. Naast het waterpark, wordt er hard gewerkt aan het attractiepark, waar drie achtbanen zullen openen.

De kleinste achtbaan werd gebouwd door Vekoma. Deze 395 meter lange en 20 meter hoge hangende achtbaan is van het family type. Ook voor de tweede achtbaan werd beroep gedaan op Vekoma, het betreft een junior coaster.

De derde en grootste achtbaan werd gebouwd door B&M. Deze achtbaan is afkomstig van het failliete Hard Rock Park in Amerika. Deze achtbaan is zonder twijfel de nieuwe blikvanger, eens het park geopend wordt. De achtbaan heeft een hoogte van 46 meter en een lengte van 1140 meter, er wordt een snelheid behaald van 104 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen zes inversies, waaronder een cobra roll, zero G roll, twee loopings en een corckscrew.

 

De laatste dagen werd deze achtbaan volop getest en namen enkele passagiers al plaats voor een testritje.

 

 

Het totale resort zal een oppervlakte beslaan van 140 hectare. Het wordt gebouwd door de Sun Group Corporation, de grootste hotel en pretpark groep uit Vietnam. Het attractiepark op zich zal 25 hectare beslaan, er komen 30 attracties te staan en zal aan het einde van dit jaar openen.

 

Bron: Ocean Park