Eerste duellerende Tilt Coaster ter wereld is geopend voor publiek

In China is de eerste duellerende Tilt Coaster ter wereld geopend. De nieuwe achtbanen werden tezamen geopend met het gloednieuwe Wanda City pretpark op 24 september. In het pretpark vinden we enkele opmerkelijke achtbanen terug, zoals een dubbele Tilt Coaster en een Intamin achtbaan, zoals we die nog nooit zagen.

 

Wanda Hefei Cultural Tourism City:

Het pretpark heeft de naam Wanda Hefei Cultural Tourism City gekregen en ligt in de Chinese gemeente Hefei. In Wanda Hefei Cultural Tourism City zullen vier achtbanen te ontdekken zijn, waaronder een Big Apple en een Spinning Coaster. Maar onze ogen zijn vooral gericht op de zeer speciale duellerende Tilt Coaster en nog een Intamin achtbaan.

 

Battle of Jungle King:

“Battle of Jungle King”, zoals ze genaamd werd is een dubbele Tilt Coaster, waarbij de twee tilt elementen tegenover elkaar opgesteld staan. Ook al lijken de twee kanten identiek, toch zijn ze dat niet. De eerste kant heeft behalve het tilt element twee inversies, een looping en een corkscrew. De andere kant heeft 3 inversies, een looping en een dubbele corkscrew. (De onderstaande beelden zijn afkomstig van de eerste testrit en zijn versnelt weergegeven.)

 

Tilt Coaster:

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma bouwde de eerste Tilt Coaster in 2002 in het Taiwanese pretpark Lihpao Land en kreeg daarmee internationale belangstelling. Het bleef 14 jaar lang de enige Tilt Coaster ter wereld tot nu. Dit is nog maar de tweede (en tegelijk de derde) Tilt Coaster die ooit gebouwd werd. Deze achtbanen zijn niet gebouwd door Vekoma maar wel door een Chinese fabrikant. Alles wat je moet weten over de Tilt Coaster kan je hier lezen.

 

Soaring with Dragon:

Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Bij je ritje zal je tot driemaal toe gelanceerd worden. Deze eerste keer voorwaarts om nadien achterwaarts gelanceerd te worden op een spike. Wanneer je in vrije val weer naar beneden raast, wordt je een derde maal gelanceerd aan een snelheid van 125 km/u. De derde lancering stuurt je recht tot een hoogte van 60 meter. De achtbaan bevat een 57 meter hoge Non Inverting Loop, wat een nieuw wereldrecord is voor dit type en het huidige record zal afsnoepen van Flying Aces die opende in Ferrari World. Verder bevat de 1278 meter lange achtbaan nog een Top Hat – Inside inversie. Bij de Top Hat – Inside inversie ga je een Top Hat in, die aan de binnenkant genomen wordt, waardoor je overkop gaat.

 

 

 

Bron: RCDB

Foto: VHCoasters (Lee)