BN’ers lezen voor in de Efteling op 17 en 18 september

Komend weekend lezen vier Bekende Nederlanders voor in attractiepark de Efteling. Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Zaterdag 17 september lezen Nienke van den Berg en Maurice Lede voor, zondag 18 september zijn Birgit Schuurman en Jetske van den Elsen aan de beurt.

Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Stichting Lezen & Schrijven stimuleert (voor)lezen omdat het laaggeletterdheid voorkomt. 14% van alle kinderen in Nederland loopt het risico om later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Ook de Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Daarom werken beide organisaties vanaf 5 september vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

 

Programma op zaterdag 17 september:

13.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Nienke van den Berg (bekend van o.a. ‘De wereld van Zappelin’)

15.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Maurice Lede (bekend van Zapp en NTR SchoolTV)

 

Programma op zondag 18 september:

13.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Birgit Schuurman (bekend van films als ‘Dik Trom’ en ‘Kattenoog’)

15.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Jetske van den Elsen (bekend van o.a. Willem Wever)

 

Ook in de weekenden 24 en 25 september en op 1 en 2 oktober, lezen verschillende bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos. Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/voorleesweekenden

 

Speciale parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar’
Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak smoesjes verzint als hij moet voorlezen op ‘Sprookjes Voorleesdag’. De Sprookjessprokkelaar weet raad.