Plopsaland De Panne bouwt geluidstunnels over Heidi The Ride

Plopsaland De Panne is bezig met een gedeelte van de nieuwe houten achtbaan, Heidi The Ride, te overdekken. Met deze maatregel wil het park de geluidshinder beperken die de nieuwe achtbaan met zich mee brengt.

 

Plopsaland De Panne kwam onlangs volop in de media met de missende milieuvergunning. Deze milieuvergunning verliep na 20 jaar en de nieuwe die ingediend werd door een externe firma bleek niet te voldoen. Om geen olie op het vuur te gooien, heeft Plopsaland De Panne besloten de 7 miljoen euro kostende achtbaan niet te openen tot de nieuwe milieuvergunning in orde is. Hoe lang dit precies zal duren is afwachten.

Het park zit ondertussen niet stil, men wil de geluidshinder van de achtbaan zo beperkt mogelijk houden. Er worden momenteel grote tunnels gebouwd over de track. De eerste tunnels kwamen over de first drop en laatste bocht, maar ook halverwege lijkt men begonnen te zijn aan de bouw van een tunnel. Bij de first drop behaald de trein op zijn hoogste snelheid en gillen de bezoekers het hardst. Tijdens deze first drop zal er een snelheid van 71km/u worden behaald, hiermee wordt Heidi The Ride de tweede snelste achtbaan van het park, alleen Anubis The Ride is nog sneller.

Behalve het geluidswerende effect zal dit ook een extra optisch effect opleveren tijdens de rit, mogelijk zal het snelheidsgevoel in de tunnels nog sterker zijn.

Wanneer Heidi The Ride nu effectief zal openen is momenteel nog afwachten, wij hopen alvast snel een ritje te kunnen maken.

 

Foto’s: PlopsaPictures