Nieuwe achtbaan voor het pas heropende Franse Bal Parc

Het pas heropende Bal Parc heeft een nieuwe achtbaan aangekocht. Het is een familie achtbaan voor het hele gezin. Het Franse pretpark opende dit jaar weer haar deuren nadat het in 2012 sloot.

 

 

Op de website van het park is een achtbaan te zien tussen de lijst met attracties. De achtbaan is een familie coaster voor het hele gezin en heeft een treintje dat typisch is voor de “Big Apple” achtbanen, toch is het geen Big Apple.

Bal Parc ontstond in de jaren 1960, het park werd opgericht door de familie Bal. In 2006 werd het park overgenomen door de familie Vanhee die voorheen van kermis naar kermis reisden. Diezelfde familie verhuurde al enkele jaren attracties aan het park en kreeg het park uiteindelijk in handen. In 2012 werd het park noodgedwongen gesloten. De hoge kosten voor de grond en de uitbating werden te zwaar om dragen.

Dit jaar blies Thierry Fééry het park nieuw leven in, hij investeerde € 1,5 miljoen en heeft het park heropent op 1 juni. In een interview met La Voix du Nord vertelt de man over zijn plannen met het park. Hij hoopt op 50.000 bezoekers per jaar. Bal Parc ligt tussen het Franse pretpark Bagatelle en het Belgische pretpark Plopsaland De Panne, toch verwacht de man geen concurrentie van beide parken, aangezien Bal Parc een andere doelgroep heeft. Het park is namelijk bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud. Ook het toegangstarief zal veel lager liggen, zodat de mensen op een zonnige dag sneller de beslissing zullen nemen om naar Bal Parc te trekken.

 

Bron: rcdb

Foto: Pal Parc