Mirnovec Park wordt het eerste themapark voor Kroatië

Wie Kroatië zegt, denkt waarschijnlijk niet meteen aan een pretpark dat in dat land gelegen is. Wel dat is normaal aangezien het land geen noemenswaardig park heeft. Mirnovec Park moet daar verandering in brengen.

De bouw van een gloednieuw pretpark in Kroatië ging onlangs van start. Dit zal voor Kroatië het eerste noemenswaardige pretpark worden. In het land zijn amper twee andere parkjes terug te vinden, maar die zijn eerder aan de kleine kant en spitsen zich toe op kinderen. Zo is er Dinopark, een parkje in teken van de dino’s met enkele attracties en een kinderachtbaan en Family Park, eveneens een zeer klein park met een kinderachtbaan.

Mirnovec beloofd alvast een populaire bestemming te worden. Het park wordt gebouwd door Mirnovec Pirotehnika, een bedrijf dat gespecialiseerd is in vuurwerk produceren en het geven van vuurwerkshows.

Op 13 april vingen de werkzaamheden aan van het park dat zo’n 45.000 m2 groot zal worden. In het park zullen 25 attracties komen te staan waaronder achtbanen, waterattracties, draaimolens en een podium voor shows. Het park zal ook een centraal gelegen meer krijgen.

Het park zal onderverdeeld worden in drie zones: Het wilde westen, de ruimte en een oude piratenstad. Inspiratie voor het park haalde men bij het Italiaanse Gardaland, maar ook werd gekeken naar de Amerikaanse parken.

Het park werd ontworpen door de Italiaanse Amusement Design specialist Bausaa, die ook al parken ontwierp in Rusland, Turkije en Saudi-Arabië. De investeerders gokken op 200.000 bezoekers per jaar. Het park zal ten laatste openen op 1 mei 2017. De bouw zou 15 miljoen euro kosten, een toegangsticket zal op 20 euro komen.

De grote blikvanger zal een heuse vuurwerkshow worden, die s ’avonds gegeven wordt, hoe kan het ook anders.

 

Bron en foto’s: Mirnovec