Europa-Park stelt opening Iers themagebied uit tot de zomer

Onlangs kondigde Europa-Park de bouw aan van een veertiende themagebied, Ierland. Hiervoor ging het oude kindergebied op de schop. Het gebied wordt gethematiseerd als een Iers vissersdorpje. Oorspronkelijk was de opening van “Ierland” voor het voorjaar van 2016 aangekondigd, meer bepaald rond Pinksteren, maar wie het nieuwe gebied wil ontdekken zal iets meer geduld moeten hebben, want de opening werd verschoven naar de zomer.

 

Wie de foto’s van de bouwwerken gevolgd heeft kan zelf ook merken dat er gigantisch veel werk te verzet is en nog dient te verzetten om dit gebied klaar te krijgen, een opening met Pinksteren is dus volledig uitgesloten. De beslissing om de opening uit te stellen is dus zeer logisch, ook de aangekondigde opening voor de zomer is momenteel nog zeer vaag, maar begrijpbaar.

 

Wat kan je ontdekken in dit gebied?

Op het parkplan kan je al wel ontdekken wat je hier binnenkort kan beleven. We zetten het even op een rijtje.

 

150: Quipse Paddle Boats: Deze bootjes nemen je mee op een Ierse rivier.

151: Tower Tow: De Tower Tow is een Heeghe torentje van 9 meter hoog dat stilletjes rond draait. De bedoeling is dat je jezelf omhoog trek om nadien stilletjes te dalen. Deze toren ging vroeger door het leven als Children’s Lighthouse.

152: Spinning Dragons: Deze attractie noemde voorheen Dino-Karussell. Bij deze molen, gebouwd door Mack Rides, neem je plaats in een draakje, de draakjes gaan aan het dansen op een vrolijk deuntje.

153: Little Lambs Land bestaat uit een zandbak met meerder speeltuigen.

154: Dingle Bay: Hier kunnen de kleine zee ratten zich volledig uitleven, meer informatie volgt later.

155: Old Mac Donald’s Tractor Fun: Een gezellig tractorritje, gebouwd door Mack Rides, één van de nieuwe attracties in dit gebied.

156: Paul’s Playboat: Dit wordt een groot schip met veel speel mogelijkheden.

157: Ba-a-a-Express: Een gloednieuwe achtbaan, op maat gemaakt voor kinderen. Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides.

158: Sheep Rock: In Sheep Rock You ga je op reis langs de bergen van Ierland.  Onderweg zie je schaapjes, dit is de oude Wickinger Farth.

159: Dancing Dingle: Opnieuw een nieuwe attractie in de vorm van een indoor Rock & Tug.

160: Een podium voor Meet en Greets met Ed Euromaus.

161: Shamrocks Gifts and Threats: Een souvenirshop.

162: The O’Mackays Café And Pub: Een nieuw horecapunt.

163: Limerick Castle: Een volledig indoor speelgebied.

164: Tender Milka World: Een waar paradijs voor liefhebbers van chocolade.

 

Nieuwe regels

In het volledige Ierse gebied geld een rookverbod.