Grote renovatie voor Roodkapje in de Efteling

Het sprookje van Roodkapje verscheen voor het eerst in 1953. Toen was het niet meer dan een beeld van Roodkapje dat begluurd werd door de boze wolf. Pas in 1960 werd het huisje van de grootmoeder gebouwd en kregen we het bekende tafereel te zien. Nu zal het sprookje voor langere periode niet te zien zijn.

Alles startte door de bouw van het nieuwe sprookje Pinokkio dat tussen Roodkapje en de rode schoentjes gebouwd werd. Omwille daarvan werd besloten om zowel Roodkapje als de rode schoentjes grondig te renoveren. Tijdens deze renovatie bleek dat het gebouw van Roodkapje in zulke slechte staat verkeerd dat er geen andere keuze is dan het volledig af te breken.

Het sprookje was al niet te bezichtigen van het begin van het jaar, dat zal dus nu langer worden. Het hele gebouw zal volledig opnieuw opgebouwd worden, maar dan met materialen van deze tijd. Hoelang de werken gaan duren, weten we momenteel niet. Het sprookje is volledig afgesloten, mensen moeten een padje volgen dat rond het sprookje gaat.

Gelukkig heeft men in de periode van januari tot nu niet stilgezeten. Zo werd het wandelpadje dat omhoog gaat richting het huisje voorzien van nieuw rotswerk. En vrees niet, het tafereel in het gebouw blijft gewoon hetzelfde.

In de jaren 80 heeft de Efteling hetzelfde probleem gehad. Door een rattenplaag was het kasteel van Doornroosje in zo een slechte staat dat het opnieuw opgebouwd werd. Toen werd er wel gekozen om het nieuwe kasteel groter te maken dan het oude.

 

Bron: De Efteling.