Fort Fun blijft verder verfraaien

Er zijn maar weinig parken die elk jaar een grondige vernieuwing uitvoeren en daarbij ook nog nieuwe attracties openen. Het Duitse Fort Fun is gelukkig wel zo’n park. De laatste jaren zijn verschillende delen van het park opgeknapt.

 

Zo werd het spookhuis vernieuwd, kreeg de kettingenmolen een nieuw uiterlijk, verdween het funhouse Crazy Washhouse en kwam er in de plaats het Funny Fux Bau. Daar bleef het niet bij. Ook de autobaan kreeg een nieuw uiterlijk en veranderde naar Rocky Mountain Rallye, de keverbaan en wildwaterbaan Rio Grande kregen een verfbeurt.

Oude attracties zoals de piratenboot Pirat en breakdance Tomahawk verdwenen en in de plaats kwam de topspin Yukan Raft en de Yukan Bullride. Er verschenen dieren in het park en de shows werden vernieuwd.

Het park gaat zelfs zo ver dat de minigolf, geopend in 2012, dit jaar moest wijken voor 2 nieuwe attracties. Droptoren Crash en AirObot, een vliegend tapijt waarbij je moet trappen om rond te komen. Ook verscheen er een indoor gedeelte Fort Fun L.A.B.S, met verschillende leuke interactieve speeltuigen voor kinderen en de 4D shooter FoXDome.

Maar daar blijft het dus niet bij, ook aan de achtbaan Speedsnake zijn er vernieuwingen. Nadat de baan al een ander treintje kreeg in 2010 en een schilderbeurt in 2014 word er dit jaar rondom de baan gewerkt. Waar voor het station nog kiezelsteentjes lagen is het park nu bezig met klinkers te leggen. Ook lijkt er een soort tribune te komen. Of er een nieuwe show te zien zal zijn weten we nog niet. En of ook het station vernieuwd zal worden blijft nog een vraagteken. De wachtrij is gedeeltelijk afgebroken. En zo blijft dit park jaar na jaar zichzelf verbeteren.

De werkzaamheden beperken zich echter niet tot het park zelf want ook het hotel Davy Crockett Camp krijgt een grondige update.