Bekijk hier de eerste onride van Timber in Walibi Rhône-Alpes

De eerste onride van de nieuwe houten achtbaan Timber in Walibi Rhône-Alpes is zopas online verschenen. Het gaat om de duurste uitbreiding van park in de afgelopen 15 jaar. De achtbaan zal morgen openen.

 

Timber:

De houten achtbaan is gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group en betekende een kostprijs van 4,2 miljoen euro voor het Franse Walibi park. Timber is 446 meter lang en 17 meter hoog. De first drop is er eentje van 59°, wat steil te noemen is voor een houten achtbaan. Timber is niet de hoogste of snelste houten achtbaan die we kennen, maar op de onride beelden kunnen ze zien dat hij toch een pittig ritje weggeeft. The Gravity Group staat er om bekend dat ze met bescheiden statistieken, toch mooie achtbanen kunnen maken.

 

 

Het Belgische bedrijf Neverland staat in voor de thematisering van de achtbaan en het Duitse bedrijf IMAscore heeft voor de muziek gezorgd.

 

Walibi Rhône-Alpes:

Walibi Rhône-Alpes heeft met de komst van Timber nu 4 achtbanen in het park. De spectaculairste is de EqWalizer, dit is een Boomerang Coaster van Vekoma. In de achtbaan ga je 6 maal over kop terwijl je een maximale kracht van 5,2G te verduren krijgt. De achtbaan heeft een hoogte van 35,5 meter en een snelheid van 75,6km/u. Verder hebben we nog Coccinelle, een familie achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. De laatste achtbaan is Woodstock Express, een wilde muis achtbaan van Zamperla.

Vorig jaar breide het park nog uit met een grote herthematisering van Tam Tam-Aventure. Deze bootjesrondvaart werd voorzien van een volledig nieuwe thematisering (naar de nieuwe figuren uit Shimmeria, een wereld gecreëerd door Walibi zelf). De rit duurt een 15 tal minuten Deze attractie opende in 1992 als “Tam Tam Tower” en is een realisatie van de Franse producent Soquet.

 

The Gravity Group:

The Gravity Group is een gerenommeerde houten achtbaanbouwer. Hun bekendste projecten zijn The Vayage (Holiday World), Wooden Warrior (Quassy Amusement Park), Hades 360 (Mt. Olympus Water & Theme Park) en Switchback (ZDT’S Amusement Park). In China bouwde ze nog een aantal prachtige projecten met onder andere Dualing Dragon (Happy Valley), en de verschillende Jungle Trailblazer achtbanen in de Oriental Hertiage parken. In Europa bouwde het bedrijf nog maar 3 achtbanen. Buiten Timber kennen we The Gravity Group van Twister (Gröna Lund) en Cú Chulainn (Tayto Park). The Gravity Group heeft ook al verschillende houten achtbanen gebouwd met inversies. Momenteel zijn er maar twee bedrijven die houten inversie achtbanen bouwen, naast The Gravity Group bouwt ook Rocky Mountain Construction deze spectaculaire achtbanen.