Parc Astérix gaat 200 miljoen euro investeren en wordt 4 keer zo groot!

Parc Astérix gaat de komende 10 jaar enorm hard investeren. Het overkoepelend moederbedrijf Compagnie des Alpes heeft het budget voor de komende 10 jaar opgedreven tot maar liefst 200 miljoen euro.

 

 

Er waren al verschillende nieuwe projecten voor Parc Astérix bekend gemaakt, maar deze grote investeringen had niemand durven dromen. Sinds dit jaar zit het Franse park in een enorme investeringsgolf. Parc Astérix opende dit jaar Discobélix, een Disk’O Coaster van Zamperla gethematiseerd naar het bekende stripfiguur Obélix uit de reeks Astérix en Obélix. Volgend jaar zal het park een grote familie-achtbaan openen, sterke geruchten spreken over een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides.

Nu heeft de parkdirecteur in een interview vertelt dat het hier niet zal bij blijven. De nieuwe directeur, Niclas Kremer, is afkomstig van het andere Franse themapark Futurscope (eveneens in handen van Compagnie des Alpes). Met de ervaring die hij daar heeft opgelopen, wil Kremer nu aan de slag in Parc Astérix. Kremer kwam tot de constatatie dat ongeveer 10% van de bezoekers 2 dagen in Parc Astérix verblijven, terwijl in Futurscope dit getal spectaculair veel hoger ligt, want maar liefst 60% van de bezoekers verblijft daar 2 dagen.

Om deze cijfers naar boven te halen, wilt de CEO buiten nieuwe attracties, ook twee nieuwe hotels bouwen die de overnachtingsmogelijkheden enorm moeten doen toenemen. Zowel in 2018 en 2019 moet een nieuw hotel opengaan. De twee hotels zouden samen 450 familiekamers tellen, dit brengt de totale overnachtingscapaciteit op bijna 2000 bedden. De plannen voor de nieuwe hotels zullen normaal tegen augustus van dit jaar goedgekeurd worden door de bevoegde instanties.

Ook de jaren daarna moeten er nog vele nieuwe uitbreidingen volgen. Hierdoor zal de totale oppervlakte dat Parc Astérix bezet, vier keer zo groot worden. Welke grote uitbreidingen nog zullen volgen na 2019, is nog te vroeg om te zeggen.

Nicolas Kremer ontdekte uit onderzoek dat de meeste bezoekers komen uit een perimeter van maximaal 1 uur en 45 minuten rijden van het park met de auto. Deze perimeter wilt hij vergroten door de vele nieuwe attracties en de nieuwe overnachtingsmogelijkheden. Ook wil hij de buitenlandse bezoekers vermeerderen, momenteel komt 1 op 10 bezoekers uit het buitenland.

Vorig jaar behaalde Parc Astérix een omzet van 80 miljoen euro, wat een stijging is van 11% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit zorgde voor een nettowinst van 3,5 miljoen euro. Parc Astérix is met 1,85 miljoen bezoekers het derde best bezochte park van Frankrijk. Puy du Fou is het tweede best bezochte park van Frankrijk met 2 miljoen bezoekers. Disneyland Parijs blijft nog steeds het populairste met 15 miljoen bezoekers per jaar.

 

Bron: lechotouristique