Wanda Group verrast opnieuw met adembenemende Wing Coaster

Wanda Group heeft opnieuw een concept-art vrijgegeven van de nieuwe B&M Wing Coaster die gepland staat voor 2017 in het Chinese pretpark Wanda City in Wuxi. Het pretpark wordt het 5de park van de groep in China en belooft er heel groots en spectaculair uit te zien.

Op de nieuwe concept-art is een spectaculaire B&M Wing Coaster te zien. De achtbaan komt halfweg het parcours bij een grote dubbele drop. Na het eerste deel van de afdaling komt er een klein heuveltje over bergtoppen, waarna de track volledig verdwijnt in een afgrond. De inzittende vallen recht naar beneden langs een mooie waterval om vervolgens via een aantal bochten recht door het gebergte terug te keren naar het station.

Ook Intamin Amusement Rides zal in dit park een spectaculaire achtbaan bouwen. Wanda City kondigde aan dat Intamin de hoogste en snelste achtbaan ter wereld zal maken. Op de eerste concept-arts is een Intamin Accelerator Coaster (zoals Kingda Ka, maar dus hoger en sneller) te zien met een looping op de terugweg naar het station.

De Wanda Group wordt geleid door de rijkste man van Azië, Wang Jianlin. In 2014 startte de groep met de bouw van 5 gigantische pretparken tegelijkertijd. Met het Wanda City pretpark in Wuxi wilt de groep het nog te openen Disneyland park in Shanghai beconcurreren. Het is de bedoeling dat het park 20 miljoen gasten per jaar lokt.

Het eerste pretpark van de groep opende dit jaar al in Yunnan en telt 3 spectaculaire achtbanen. Er staat een MotoCoaster van Zamperla, een Water Coaster van Intamin (een kopie van Di-Virtical in Mirabilandia) en de blikvanger van het park, een Flying Coaster van Bolliger & Mabillard.

Ook in de andere parken zijn er spectaculaire achtbanen in opbouw. Zo is er Viper, de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van China gebouwd door GCI. Twee zeer hoge en snelle achtbanen die gebouwd worden door Intamin. Meerdere spectaculaire achtbanen met inversies en de eerste Dueling Tilt Coaster ter wereld.

 

Foto’s: Wanda Group