Anaconda keert in 2016 terug in Walygator Parc

Halfweg het zomerseizoen moest Walygator Parc noodgedwongen tijdelijk afscheid nemen van de houten achtbaan Anaconda. De achtbaan kampt al vele jaren met problemen wegens gebrek aan onderhoud ten tijde van de vorige eigenaars. Volgend jaar keert de achtbaan terug, dat bevestigd het park.

Walygator Parc is momenteel bezig aan een retracking van de baan. De afgelopen 2 jaar heeft het park elk winterseizoen een stuk aan de baan vernieuwd. Deze keer gaat het om een investering van €500.000. Omdat de attractie een half seizoen niet operationeel was heeft het park een tijdelijke kermis attractie binnen gehaald, de Air one Maxx.

Anaconda opende in 1989 en werd gebouwd door Morgan, de achtbaan is 36 meter hoog en 1200 meter lang. De achtbaan opende toen het park opende, toen noemde het park nog Big Bang Schtroumpf, wat later meermaals veranderde bij overnames.

Daarnaast zal het park voor volgend jaar ook hun theater Cine Magic heropenen. De nieuwe show zal een 25 minuten durende  illusie show worden, meer informatie volgt later.

Het afgelopen seizoen was een succes voor Walygator Parc met zo’n 420.000 bezoekers. Dat zijn er 20.000 minder als vorig jaar, maar de bezoekers hebben wel meer uitgegeven, waardoor er toch een stijging in de omzet is. Het park heeft vooral met Halloween succes. In totaal kwamen er zo’n  41.000 bezoekers tijdens de Halloween openingen.  Met zo’n 25.000 bezoekers alleen al op 31 oktober. Daarnaast zijn er ook meer mensen langsgekomen van buurlanden zoals België en Luxemburg.

 

Bron: Republicain Lorraine

Foto: Bob van Dyck