Bizarre parken : Loveland Korea

In onze bizarre parken reeks trekken we ditmaal naar Zuid-Korea. Naar een park dat hier bij ons ooit op televisie is verschenen. Meer bepaald in het één programma Reizen Waes. In de aflevering van Zuid-Korea passeert Tom Waes in dit bijzondere park. Klaar voor een erotisch getint artikel?

 

Eerst en vooral kan je in onderstaand filmpje de passage van Tom zien in Loveland Korea.

 

 

Het park werd geopend in 2004 op het Jeju eiland in Zuid-Korea. Zoals u al kon zien in het filmpje staat het park volledig in het teken van de liefde en van seks. In het park vind u zo’n 140 beelden terug. Ook enkele tentoonstellingen vind je er terug. Eén van deze tentoonstellingen gaat over het masturberen

 

Het ontstaan van dit park gaat terug naar het einde van de Koreaanse Oorlog. Het eiland Jeju werd zeer populair bij koppels als trouwlocatie wegens het warme weer. Het waren voornamelijk geregelde huwelijken, verplicht door familie en ouders. Het eiland raakte zo meer en meer bekend als een plek waar je seksuele informatie kreeg.

 

In een Duits artikel van 1980 staat dat er in de hotels op het eiland speciale shows werden opgevoerd. Vaak met erotische elementen zodat de pas getrouwde koppels zich meer op hun gemak zouden voelen.

 

In 2002 werden verschillende beelden gemaakt voor het park door net afgestudeerde mensen van de Hongik universiteit. Het park opende dan uiteindelijk in 2004, het is ongeveer 2 voetbalvelden groot. Om alle beelden te zien heb je een uurtje tijd nodig.

 

Natuurlijk is het park niet toegankelijk voor kinderen onder 18 jaar. Indien je ze toch meeneemt naar het park dan kunnen zij aan de ingang achterblijven in een speeltuin. En last but not least, in het park staan er ook enkele dingen die je zelf eens kan uitproberen.

 

 

Artikel: Maarten Busschots

Bron: Wikipedia

Foto’s : Loveland