3 nieuwe Legoland parken op komst tegen 2017

Tegen 2017 zullen er 3 nieuwe Legoland parken openen. Zowel Japan, Zuid Korea als Dubai krijgen elk een eigen Legoland park. Hierdoor worden de 6 bestaande Legoland parken uitgebreid naar 9.

 

Momenteel bestaan er 3 Legoland parken in Europa: Legoland Billund (Denemarken), Legoland Windsor (Engeland) en Legoland Deutschland (Duitsland). In Amerika zijn er 2 Legoland parken: Legoland California (California) en Legoland Florida (Florida). In Azië is er een Legoland in Malaysia dat in 2012 opende. Nu komen daar nog 3 nieuwe locaties bij. Zowel Japan, Zuid Korea als Dubai bleken daarvoor de ideale locaties te zijn.

 

Legoland Dubai

Legoland Dubai zal als eerste van de drie nieuwe parken haar deuren openen. Het park moet klaar zijn tegen oktober 2016. In het park komen 2 achtbanen te liggen, de eerste achtbaan zal een kleine achtbaan worden voor de kleinere kinderen, de tweede achtbaan zal de naam Dragon krijgen en zal uitdagender zijn. Het zal een Force – Five achtbaan worden van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Dragon zal een snelheid van 60km/u behalen en 16 meter hoog zijn. De rit start met een soort darkride door een kasteel waar een aantal Lego figuren te zien zijn, ten slotte komt er op het einde een Lego-draak. De achtbaantrein zal dan een drop nemen om uit het kasteel te kunnen vluchten van de draak, waar na het verdere gedeelte te vergelijken valt met een gewone achtbaan. Er komen uiteraard ook nog veel andere attracties in het park.

Naast het pretpark komt er ook nog een Legoland Waterpark en een Legoland winkel. Dit geheel zal in een groter project plaats vinden met nog een aantal andere pretparken.

 

Legoland Korea

Legoland Korea is gepland voor 2017 en zal eveneens al zeker 2 achtbanen bevatten. De eerste wordt een achtbaan die vergelijkbaar zal zijn met de Dragon Coasters in de andere Legoland parken. De tweede achtbaan zal vergelijkbaar zijn met de Technic Coaster van Legoland California. Meer details over dit park volgen later.

 

Legoland Japan

Legoland Japan staat eveneens gepland voor 2017 en zal al zeker 1 achtbaan bevatten. Dit zal een Custom Force – Five achtbaan van Zierer worden die speciaal zal ontworpen worden voor de beperkte beschikbare ruimte.

Wij houden jullie op de hoogte wanneer er meer nieuws bekend raakt over deze projecten.

 

Bronnen: rcdb, Legoland

Foto: Legoland Dubai