Leolandia sloot het seizoen af met een recordaantal bezoekers

Dit record is te danken aan het succes van Peppa Pig en het winnen van awards uitgereikt door Tripadvisor en Parksmania.

 

Op 1 november sloot Leolandia de poorten met een record op zak voor beste seizoen ooit. De tevredenheid onder de bezoekers groeit constant en de inkomsten stegen met maar liefst 20%. Goede reviews op Tripadvisor zorgden er voor dat Leolandia’s positie in de ‘Travelers’ Choice Attractions – Theme Parks category’  bleef stijgen. Het park werd verkozen tot 2de meest geliefde park van Italië en 16de in Europa. Even belangrijk is de prijs die werd gewonnen voor Peppa Pig’s World als beste nieuwe familieattractie, die uitgereikt werd door Parksmania.

“De keuze om te focussen op onze geliefde mascotte Peppa Pig was overduidelijk de juiste,” vertelt Massimiliano Freddi, de verantwoordelijke voor Strategische planning in Leolandia. “Peppa Pig’s World was de meest geliefde attractie met een score van 9.6 op 10. Dankzij de Pig’s familie daalde de gemiddelde leeftijd van de kinderen onder de gasten, wat het bewijs is dat ook de kleinsten veilig plezier kunnen maken in een pretpark. Dit jaar steeg de opkomst van kinderen tussen 0 en 5 met maar liefst 50%, ook al heeft het park 39 attracties die beschikbaar zijn voor kinderen vanaf 10 jaar.”

De groei van het park hangt voornamelijk af van andere belangrijke strategische beslissingen die Leolandia deden opvallen tussen de andere pretparken.

“De ontwikkeling van een innovatieve website en de introductie van dynamische prijzen zorgden er in 2015 voor dat de online ticketverkoop steeg met 37%, een van de beste resultaten onder de Europese parken,” gaat Freddi verder. Ook onze investeringen in de ecologische duurzaamheid bewijzen lonend te zijn. Door het invoeren van bio-afbreekbaar en composteerbaar eetgerei, konden we sinds 2011 ons afval verminderen met 30% per persoon. Ook Peppa Pig’s World heeft een groen kantje. De speciale vloer is gemaakt uit 22.300 kg gerecycleerd rubber van gebruikte banden, dat zijn ongeveer 2.800 banden die een tweede leven kregen in Leolandia! De keuze lijken op economisch gebied misschien vreemd maar de mensen worden meer en meer bewust van het belang hiervan en kiezen om die reden ook vaker voor Leolandia.”

In 2016 viert het park haar 45e verjaardag, dit is voor Leolandia de kans om de resultaten te blijven verbeteren.

Foto: Leolandia